English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Mikael Dorsin

Mikael Dorsin
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Mikael Frank Dorsin
Kallenavn Micke
Født 06.10.1981
Fødested Lidingö, Sverige
Høyde / vekt 182 cm / 78 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 3
Andre klubber IFK Lidingö, Djurgården, Spårvägen, Strasbourg, CFR Cluj
I RBK perioden 2008-2016
Overgangssum 6 000 000 kr
Landslag A- og U21-kamper


Djurgården solgte Dorsin til Strasbourg for åtte millioner kroner sommeren 2003, og spilleren skrev under en treårskontrakt.

På grunn av økonomiske problemer hos Strasbourg fikk svenskene med en klausul i overgangspapirene: Dersom ikke alle millionene var betalt i løpet av ett år, kunne Djurgården hente tilbake spilleren. Og det var det nettopp det som skjedde. Den franske toppserieklubben benyttet Dorsin i 16 serie- og tre cupkamper i løpet av sesongen, men valgte å utnytte klausulen til egen vinning, og lot svensken dra hjem etter sesongslutt.

Dorsin var imidlertid lysten på å fortsette i utlandet. Dette merket Rosenborg-hjelpetrener Per Joar Hansen seg, og han tipset resten av den sportslige ledelsen. Etter etter at Mikael Dorsin imponerte i U21-EM i Tyskland i juni 2004, kjøpte Rosenborg ham fra Djurgården for 3,5 millioner kroner.

Til tross for tøff konkurranse fra Ståle Stensaas, gikk han rett inn i startoppstillinga og forble der. Kombinasjonen av knallgod innsats og defensiv trygghet gjorde ham til et klart førstevalg i RBK og en solid utfordrer på det svenske landslaget.

Da Stensaas forsvant til Lyn foran 2007-sesongen, ble posisjonen til Dorsin på laget enda mer urokkelig. Derfor var det en stor overraskelse at han samme høst avslo å forlenge kontrakten med Rosenborg, for i stedet å gå gratis til rumenske Cluj.

Stockholmeren spilte 14 kamper for rumenerne, og bidro sammen med Lars Hirschfeld til serie- og cupmesterskap. Belønninga var plass i den svenske EM-troppen. Men han mistrivdes i Romania.

Cluj gikk med på å selge venstrebacken, som trente med RBK både før og etter EM-sluttspillet. Et tilbud fra FK Moskva var det mest formaliserte alternativet, men Dorsin valgte Rosenborg, som trengte erstatter da Roy Miller ble kneoperert.

Dorsin etablerte seg igjen som et førstevalg, og den påfølgende vinteren ble han utnevnt til visekaptein. Fordi Roar Strand startet færre og færre kamper ble svensken i praksis allerede da fast hærfører. Med Erik Hamrén sitt fokus på defensiv trygghet, fikk Dorsin en nøkkelrolle som han vokste på.

2013 ble en mer utfordrende sesong, der Per Joar Hansen som nygammel trener fratok Dorsin både kapteinsbindet og plassen på laget. Men svensken kjempet seg tilbake og ble dessuten tredjetrener da Kåre Ingebrigtsen tok over. Påfølgende vinter var jusstudenten også aktuell som sportslig leder.

Det ble imidlertid bestemt at han skulle konsentrere seg mer om det som skjedde på banen, og 2015 så ut til å bli en veldig god sesong for både Dorsin og Rosenborg da høyre lyske sa stopp. Operasjon for idrettsbrokk ødela stort sett hele gullhøsten, men cupfinalen ble en opptur.

Det skulle vise seg at jubelscenene på Ullevaal ble de siste i offisiell sammenheng: Han ødela et sidebånd i venstrekneet på trening i februar 2016. I mai var han tilbake i RBK2-kamp mot Nybergsund og scoret, men dagen etter pådro han seg nye skader i det samme kneet - ødelagt menisk og rift på korsbåndet.

Da bestemte Mikael Dorsin seg for å legge opp etter hele 401 kamper og 31 mål for Rosenborg.

- Jeg vet ikke om det blir bra om noen måneder, om det blir bra om et halvår eller om et blir bra i det hele tatt. Jeg kjenner at om man ikke kan gi 100 prosent og være på det nivået man skal være, så skal man ikke plage seg sjøl og ikke prøve å spille med vondt, konstaterte hovedpersonen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb