English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Endelig komplett premiesamling
Skrevet av Thomas Myren, 22. november 2015, 20:32

Først i sin tolvte Rosenborg-sesong lyktes Mikael Dorsin i jakten på kongepokalen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

OSLO (rbkweb.no): - Det er fantastisk personlig å legge den til premiesamlinga. Jeg har savnet den, for å si det sånn, innrømmer Dorsin etter 2-0-seieren over Sarpsborg.

- Jeg tror alle rosenborgere er fantastisk fornøyde. Det er en av de beste sesongene vi har hatt på mange, mange år. Jeg er glad, stolt og takknemlig over å få være med.

Venstrebacken ble dobbeltmester med Djurgården i 2002 og med Cluj i 2008, men har altså lenge slitt i cupen i Norge. Det korte oppholdet i Romania gjorde at han ikke var med da RBK røyk for Kristiansund den sesongen, men ellers har han vært involvert i alle forsøkene på å bli norgesmester siden 2004.

Det vil si: Han var vraket i forrige cupfinale mot Molde, og var slett ikke et sikkert kort i startoppstillinga mot Sarpsborg heller.

- Jeg har hatt litt problemer. Fram til sommeren hadde jeg en av mine beste starter på en sesong på lenge, men så fikk jeg vondt i lysken. Alt henger i hop med skader, og jeg har hatt litt vondt i ryggen i de siste kampene.

- Nå har jeg fått en god treningsperiode. Jeg har fått trent godt i to-tre uker, og jeg har følt at formen har kommet, at man er på vei tilbake med kroppen. Det syns på treningene, og det er derfor jeg fikk starte.

- Når fikk du vite at du skulle starte?

- For noen dager siden. Det var godt!

- Det er viktig for din del å legge press på Skjelvik foran neste sesong?

- Ja, men Jørgen er best som stopper eller ving! Det vet jo alle!

- Blir neste sesong din siste?

- Slik som jeg spiller i dag, tror jeg at jeg bør inn på kontoret og be dem legge fram en fire-femårskontrakt! Nei, da: Jeg har ett år igjen, og jeg forholder meg til det. Så får vi se.

- Hva gjør dere bra i kampen i dag?

- De første fem minuttene blir det litt kaos. De får dødballer, innkast og cornere, men sånn kan det bli når de slår langt. Når kampen så roer seg, er vi tilbake.

- Vi er lojale og litt tilbake der vi var i vår: Vi kombinerer godt med kantene og alle jobber knallhardt. Indreløperne løp boks til boks og dekket rom. Vi fikk dem til å spille utenfor oss, og når vi vant ballen, var det bare rett til motsatt indreløper, som kjørte løpet. Vi fikk kjemperom. Vi burde kanskje ha avgjort kampen med 3-0 allerede i førsteomgangen.

- I 2. omgang, når man leder en cupfinale, så blir det litt sånn at man "spiller av" kampen. De skaper ingenting, og det føles som om vi har kontroll. Når man leder 2-0, er det sånn at man går for 3-0 om man får anledninga. Men man gambler ikke. Det var en bra gjennomført kamp.

- Er cupgullet krona på verket etter en god sesong?

- Det er klart det er det. Vi skulle gjerne ha gjort det litt bedre i Europa. Eller: Vi skulle ha hatt noen bedre resultater. Men det er mye å kreve. Vi har en ganske urutinert spillergruppe, som ikke har spilt så mye europacupkamper. Det er ikke mange av dem som har vunnet serien eller cupen.

- Så det er kanskje for mye begjært at vi skal vinne serie og cup og gå videre i Europa - noe vi kanskje hadde hatt muligheten til. Hadde vi hatt samme form som i vår i kampene i Europa, tror jeg at vi kanskje hadde gått videre fra gruppen.

- Man lærer alltid. Spiller vi som i dag, så hadde vi kanskje tatt mer poeng i Europa også. Så enkelt er det.

- Hvordan blir feiringa i kveld?

- Feiringen blir bra - forhåpentligvis. Vi får se hva trenerne sier, men vi er klare!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Endelig komplett premiesamling» i forumet! Diskutér «Endelig komplett premiesamling» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb