English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Dorsin kan miste et av sine høydepunkter
Skrevet av Thomas Myren, 14. november 2013, 07:24

Mikael Dorsin har opplevd alt utenom cupfinale med Rosenborg. Spørsmålet er om venstrebacken får være med på banen.


Foto: Thomas Karlsen

- Det hører til fotballen at noen sitter på benken. Jeg har trukket et vinnerlodd som har fått spille så mange kamper, og kommer sikkert til å spille mange flere kamper for Rosenborg. Sånn er det bare, innleder Dorsin til rbkweb.no.

Han ankom Lerkendal sommeren etter den forrige tittelkampen i norgesmesterskapet for ti år siden. Med 339 kamper har han et forsprang på nøyaktig 100 opptredener på nestemann uten cupfinale - Per Ciljan Skjelbred.

Etter hurtig å ha utkonkurrert Ståle Stensaas har svensken egentlig ikke hatt ordentlig konkurranse før nå igjen; erstatteren Roy Miller var skadet og plassen ledig da Dorsin kom tilbake sommeren 2008 etter et halvår i Cluj.

At han før sesongen ble tatt fra kapteinsbindet var trolig et tegn på at Rosenborg har begynt prosessen med å fase ut 32-åringen. De egne ambisjonene til Dorsin - inkludert i lønnsforhandlingene - blir trolig avgjørende for om kontrakten blir forlenget innen den går ut om ett år. Jusstudenten har allerede begynt forberedelsene til yrkeslivet med praksisplass på advokatkontor.

Utfordreren Jørgen Skjelvik pleiet sitt strekkutsatte høyrelår i én måned etter overgangen fra Kalmar, og debuterte først i kvartfinalen mot Vålerenga i slutten av august. Noen dager senere vikarierte han for suspenderte Dorsin mot Sandnes Ulf.

Med unntak for en ny Skjelvik-opptreden mot Haugesund i serien spilte Dorsin likevel fast helt fram til de to siste kampene. Prestasjoner som stormløp mot Viking og nesten mål på Lillestrøm har gitt Skjelvik et forsprang foran avslutningskampen, og var noe overraskende dessuten nok til landslagsdebut mot Danmark eller Skottland.

- Han har vært god. Han er kjapp, og når han får orden på resten, kommer han til å bli veldig bra. Men han har noen steg å ta for å få hurtigheten til å fungere sammen med alt det andre. Når han har fått orden på alt, får jeg være beredt, kommenterer Mikael Dorsin.

- Hvem tror du starter cupfinalen?

- Det vet jeg ikke. Nå har Jørgen spilt de to siste kampene, men jeg har spilt masse kamper innen det. Det har gått bra for meg, jeg har hatt en bra sesong. Så jeg er fornøyd med sesongen. Men Jørgen har hatt en formtopp nå.

- Jeg legger ikke så mye energi i det. Man får vite det dagen før. Om man starter, får man bli glad og gjøre sitt beste. Om man får sitte på benken, får man bli litt forbannet i noen timer og så vende det til noe positivt.

- Jeg håper at alle som sitter på benken blir forbannet, men likevel alltid gir 100 prosent og ikke syter. Det er bare å kjøre på.

- Når forsto du at du heller ikke kom til å få spille mot Lillestrøm?

- Jeg forsto det mot Viking i det 57. minutt da Jørgen hadde en assist. Da forsto jeg at han kom til å starte.

- Hvordan opplevde du serieavslutninga?

- Man kan alltids håpe, men realistisk og normalt skulle Godset kjøre over Haugesund på hjemmebane. Så enkelt er det.

- Vi får en tidlig scoring. Det har vært et problem tidligere i sesongen. Det var vår eneste sjanse, at vi gikk ut for å kjøre på. Så fikk vi den tidlige scoringen, og fikk satt litt press på Godset.

- Hvordan vil du oppsummere sesongen?

- OK. Vi begynte bra, men så fikk vi en svikt. Jeg trodde det skulle gå da vi hadde fem poeng (forsprang). Vi har vært veldig bra defensivt hele året. Det bakre leddet har vært riktig bra, og har gjort det vi skal.

- Vi har slitt mer med den offensive samhandlingen, å få til å avgjøre kamper og score. Det er derfor Godset vant: De har trykket inn ballen tidlig i nesten alle kampene, og fått styre kampene på den måten. Mens vi har måttet slite og jobbe for å få score mål. Det er den store forskjellen, og der har vi mye igjen å jobbe med.

- Hvor viktig blir cupfinalen?

- Det blir kjempeviktig. Det definerer hele sesongen. To sølv er ikke ... Rosenborg skal vinne! I år kom vi ikke til Europa, og får vi to sølv blir det noe helt annet enn om vi i alle fall får ett gull. Så det er klart det blir viktig. Det sier seg selv. Samtidig blir det en tøff kamp. Det er 50/50.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Dorsin kan miste et av sine høydepunkter» i forumet! Diskutér «Dorsin kan miste et av sine høydepunkter» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb