English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det har vært en ære og en glede
Skrevet av Thomas Myren, 27. mai 2016, 17:43

Mikael Dorsin gir seg etter 401 Rosenborg-kamper, og legger opp med umiddelbar virkning.


SHA-LA-LA-LA-LA-LA: Dorsin har vært festgeneral etter kampene de siste årene, også etter det som ble hans siste offisielle opptreden - cupfinalen mot Sarpsborg.

Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg har hatt en lang karriere, og jeg har fått være med på mye. Hvorfor skal jeg gå ut på banen når jeg ikke kan være med maks? Jeg kunne kanskje ha sluttet etter sesongen, men hvorfor skal jeg rehablitere et halvår, og gå ut på der med et kne som ikke holder? spør Dorsin retorisk til rbk.no.

Venstrebacken spilte fast fram til august da smertene i høyre lyske viste seg å være idrettsbrokk, noe som krevde operasjon. Jørgen Skjelvik tok over plassen på laget - og har beholdt den.

Dorsin ønsket å kjempe seg tilbake, men fikk så en sidebåndskade i venstrekneet i februar. 10. mai var han tilbake og scoret i RBK2-kampen mot Nybergsund, men allerede dagen etter skadet han kneet på nytt på trening: Resultatet var ødelagt menisk og rift på korsbåndet.

- Jeg fikk en kneskade tidlig i sesongen. Jeg har forsøkt å trene meg opp fra den. Det gikk greit i starten, men den siste tida har jeg kjent at det ikke blir helt bra. Jeg kan ikke gi 100 prosent. Jeg kan ikke være Mikael Dorsin ute på treningsfeltet og på banen. Det blir ikke helt bra, konstaterer stockholmeren, som fyller 35 år i oktober.

- Jeg vet ikke om det blir bra om noen måneder, om det blir bra om et halvår eller om et blir bra i det hele tatt. Jeg kjenner at om man ikke kan gi 100 prosent og være på det nivået man skal være, så skal man ikke plage seg sjøl og ikke prøve å spille med vondt.

- Når bestemte du deg for å legge opp?

- Jeg har vel kjent på det ei stund. Man tenker at det skal bli bedre, det er det man venter på. Men så kommer aldri den dagen. Nå kommer sommerpausen, og jeg kjenner at dette går ikke over på noen uker eller én måned. Dette kommer til å sitte i ei stund.

- Da blir man ikke god. Og man føler seg ikke bra, når man ikke får være god. Så enkelt er det. Da er det bedre å erkjenne det og gå videre.

- Samtidig var den siste kampen jeg spilte cupfinalen, som vi vant. Jeg tenkte: Hvorfor skal man ikke legge opp med det som siste kamp i Norge, og ha det som et minne?

Den tidligere landslagsspilleren spilte for Djurgården og franske Strasbourg før han kom til Trondheim etter å ha imponert i U21-EM sommeren 2004. Etter et mislykket eventyr i rumenske Cluj våren 2008, kom han tilbake til Rosenborg og ble kaptein.

- Da jeg vant mitt første seriegull her, var det det 13. de vant på rad. Så jeg har fått være med på både opp- og nedturer. At man har overlevd både nedturer og oppturer er jeg stolt over, at jeg har vært her så lenge, smiler Dorsin.

- Jeg har fått oppleve masse, jeg har vunnet masse seriemesterskap. Rosenborg er en vinnende klubb: Følelsen av å være en vinner, få vinne massse kamper og spille foran 20 000 hver helg, er få forunt. Det har vært en ære og en glede. Jeg er stolt over meg sjøl, at jeg har fått gjøre det.

- Jeg er stolt over min karriere - ikke bare her i Rosenborg. Det har gått bra. Jeg har fått spille på toppnivå i 18 år, og har vært i fire ulike klubber og vunnet totalt elleve titler. Følelsen av å ha fått vinne såpass mye og fått gleden av å vinne med andre - det er det som er fotball for meg. Det er ikke som en tennisspiller som vinner alene, man er flere og får dele gleden og sine følelser med andre. Det er fantastisk.

- Du er høyt oppe på adelskalenderen over spilte kamper for Rosenborg.

- Det blir vanskelig å slå de fem i toppen - og jeg er én av dem. Jeg er stolt over at jeg har fått spille så mange kamper. Det kjennes i kroppen nå, men alle de kampene ligger alle i hjernen og hjertet.

- Hvordan skal du fullføre kontrakten ut året?

- Jeg kan ikke spille fotball fordi kneet ikke holder, men jeg og klubben har kommet overens om at i den tiden jeg har igjen, skal jeg hjelpe til med sponsorer, markedsgreier - alt mulig som de kan bruke meg til.

- Ser du for deg ei framtid i fotballen - og i Rosenborg?

- Det har jeg ikke tenkt på akkurat nå. Jeg skal være her i kontraktstiden på en eller annen måte, og så får vi se hva som hender. Fotball kan jeg veldig godt - på mange ulike plan. Samtidig har jeg tatt en (jus)utdannelse som kan brukes til både "vanlige" jobber og fotball.

- Jeg tror det ordner seg. Jeg har lagt ganske godt til rette for meg sjøl, for det som kommer senere - etter karrieren. Derfor kan jeg være ganske rolig og trygg. Jeg behøver ikke å stresse.

- Nå skal jeg ha litt ferie og slappe av. Kanskje jeg får fri i mer enn ti dager på sommeren? Det har jeg ikke hatt på tolv år!

Les stort intervju: Kapteinen | Angrer ikke | Fjern fortid | Trenere


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det har vært en ære og en glede» i forumet! Diskutér «- Det har vært en ære og en glede» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb