English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Når jeg får være meg selv, er jeg fortsatt god
Skrevet av Thomas Myren, 9. november 2014, 23:07

Mikael Dorsin rundet 250 seriekamper mot Strømsgodset, og har lyst til å bli utlendingen med flest kamper i Norge.


Foto: Thomas Karlsen

- Det ruller på. Det har blitt mange blomster! smiler Dorsin.

Før avspark fikk han bukett igjen - akkurat slik som før hjemmemøtet med Lillestrøm, som var opptreden nummer 350 i alle turneringer. I fjor ble han hedret for 200 seriekamper.

33-åringen er nå tredjemann på utlendingslista etter å ha tatt igjen Dennis Schiller med 245 kamper. Jevngamle Indridi Sigurdsson har ledet i ei uke med 272 kamper.

Miika Koppinen stanset på 270 da Tromsø rykket ned i fjor, og la opp denne uka. Dorsin satser i første omgang på å ta igjen sin gamle lagkamerat.

- Han har også en del kamper i Adecco-ligaen, men jeg skal ta ham i alle fall! slår venstrebacken fast.

- Hvordan syns du sesongen har vært for din egen del? Du fikk tilbake plassen på laget i juni.

- Høsten har vært kjempebra, syns jeg selv. Jeg har fått spille den fotballen jeg trives best med og har fått være meg selv. Når jeg får være meg selv, er jeg fortsatt god.

- Hvordan har rollen som en slags tredjetrener fungert?

- Det har gått ganske bra. Det er veldig viktig at trenerne har god kontakt med spillergruppen. Jeg har forsøkt å gjøre en jobb, og jeg syns det har fungert ganske bra med kommunikasjonen.

- Men jeg tror man kan utvikle rollen enda mer og få en enda "tightere" ledergruppe. Får man det, vil man utrette saker sammen. Da slipper man misforståelser. Når folk er slitne på trening, mens trenerne vil trykke på mer, er det kanskje lettere for spillerne å kommunisere med meg enn med hovedtreneren. Det er jo han som tar ut laget.

- Har du lyst til å fortsette i denne rollen?

- Ja, vi får se. Det har fungert ganske bra.

- Det blir et spørsmål som må avklares de neste ukene?

- Ja, vi får se hvem som blir trener.

- Hva skal til for at den gode utviklinga fortsetter neste år?

- Å bygge videre på det vi gjør nå. Vi må holde 90 minutter og spille på høyt nivå hele kampene. Men jeg syns vi har gjort det i det siste. Vi har holdt nesten 90 minutter, og har vist at vi er et bra lag.

- Det må vi fortsette med. Vi må se ut som et lag som jobber for hverandre og som tar hverandres jobb. Det har vi gjort på slutten, og da vinner vi kamper - på en bra måte.

- Og nå leverer dere godt på bortebane også.

- Ja, akkurat. Det har med å gjøre at vi må finne ut hvordan vi skal spille forsvarsspill. Vi må være ydmyke og arbeide hardt. Det er det det handler om. Når vi er ydmyke i både den defensive og den offensive jobben, er vi Norges beste lag. Da går det fort, og da er det ingen som tar oss.

- Hvis den gode perioden på 10-12 kamper i høst blir utvidet til 30 kamper neste år, blir det gull?

- Vi går alltid for gull, men vi må være ydmyke og trene knallhardt. Vi må oppføre oss som et lag hele tiden og spille hverandre gode. Det er det klassiske, men så enkelt er det. Vi har gode spillere, men det kommer ikke av seg selv.

- Hvordan oppsummerer du 4-1 over Strømsgodset?

- Den første halvtimen er ikke bra. Da er vi litt på hælene, for å si det litt klisjefylt. Da er det de som vinner alle dueller og andreballene spretter ned til dem. Vi blir litt passive.

- Men når vi begynner å vinne duellene etter en halvtime, syns jeg vi tar over kampen. Vi får 1-1, som er viktig. De siste ti minuttene før pause er det vi som styrer kampen, og vi burde kanskje ha laget 2-1 tidligere i 2. omgang.

- I 2. omgang går vi ut bra og skaper tre-fire bra sjanser. Når vi ikke får 2-1-målet, får de komme litt inn i kampen igjen. Men når Mike får 2-1, er det gjort.

- Hva har du å si om ditt eget mål?

- Det er vel et klassisk Dorsin-mål: Jeg står framfor keeper, og leser hvor ballen spretter ned. Jeg bare toucher den inn med en yttersideflikk. Det rekker det!

- Ganske elegant til deg å være?

- Nja, jeg vet ikke. Jeg syns det var som det bruker å være!

- At dere til slutt får fire mål er godt å ta med?

- Framfor alt det siste målet er flott. Det er slik som vi skal spille fotball - og slik vi har framstått i de to siste månedene; bra angrepsfotball. Det går fort når vi vinner ballen, og vi spiller hverandre gode. Mike vinner ballen, og spiller til Mix, som utfordrer. Akkurat som i håndball dytter han den videre til Riku, som kommer gjennom alene med keeper.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Når jeg får være meg selv, er jeg fortsatt god» i forumet! Diskutér «- Når jeg får være meg selv, er jeg fortsatt god» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb