English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Jeg lever på venstrefoten min
Skrevet av Marius Dahl og Thomas Myren, 11. juni 2014, 19:46

Med 350 opptredener har Mikael Dorsin skrevet seg inn i Rosenborg-historien. Nå håper han å beholde plassen på laget.

VS.


Siden i fjor høst har svensken stort sett vært reserve, men mot Lillestrøm ble han foretrukket foran Jørgen Skjelvik. Konkurrenten fikk likevel spille - i uvant rolle som midtstopper - fordi Stefan Strandberg streiket og Per Verner Rønning var syk.

- Jeg fikk samme oppgave mot Molde og mot Ranheim. Det er alltid vanskelig når man knapt har trent på det, men han gjorde det veldig bra. Jeg passer best som venstreback og han passer best som stopper, blunker Dorsin til rbkweb.no.

I morgen er Rønning aktuell igjen, og det gjenstår derfor å se om Skjelvik får fortsette som midtstopper.

- Han er rask som faen, det er jo styrken hans. Han springer opp folk, takler og spiller enkelt. Da er han god. Jeg lever mer på venstrefoten min; er en bra pasningsspiller og rolig med ball, analyserer Dorsin, som trolig uansett får ny tillit som venstreback i Kristiansand.

3-1-seieren over Lillestrøm var altså kamp nummer 350 for stockholmeren.

- Det er stort. Jeg kikker bort på veggen bak deg nå, og ser på at vi løfter pokalen i 2009 eller 2010. Det kjennes ikke så lenge siden, men det er det. Jeg hørte noen sa jeg er femtemann på lista nå, bak Roar Strand, Ola By Rise, Erik Hoftun og Bent Skammelsrud - og så kommer jeg, kommenterer han.

- Har du blitt øst-trønder?

- Nei, jeg er svensk. Men det gjør jo saken større! Jeg har vært her i ti sesonger, det er jeg kjempestolt av. Særlig i en så fin og stolt klubb er det artig å ha bidratt så mye.

- Hadde du trodd dette i 2004?

- Det tror man vel aldri når man er fra en annen plass, men jeg trives godt og det har jeg alltid gjort. Det er en klubb med ambisjoner, men nå har vi slitt litt de siste årene. Det er ikke der vi vil være, men vi kjører på.

- Blir du her lenge?

- Det kan hende. Jeg har jo forlenget kontrakten. Jeg er 35 når den går ut, og selv om man blir eldre, så vet jeg jo at jeg har holdt meg skadefri. Trener jeg rett, kan jeg holde nivået lenger. Mine styrker er veldig stabile; man vet hva man får med meg. Er jeg i form og er frisk, så bidrar jeg. Jeg er også flink til de tingene man ikke ser: Jeg snakker mye og pusher spillerne; en lagspiller og det er viktig.


Foto: Thomas Karlsen

- Det har gått mye opp og ned i din periode, er dette den tyngste?

- Rent spillemessig har ikke denne sesongen vært særlig bra. I andre dårlige perioder har vi i hvert fall vært der førende laget og hatt litt stang-ut. Nå er vi ikke gode nok, vi fortjener den tabellplasseringen vi ligger på.

- Det koker alltid her, men det er mye skit. Når vi ligger på 7. plass og er ute av cupen så blir det sånn, det får man bare regne med. Jeg har vært her såpass lenge, og har som du sier vært med på opp- og nedturer. Mest oppturer da, men det skal det være i Rosenborg. Vi skal sanke medaljer, helst gull. Jeg har fått spilt masse i Europa. I år har vi slitt litt, og vi har fortsatt mye å jobbe med selv om vi vinner mot Lillestrøm. Masse å ta tak i, masse å jobbe med.

- Hva syns du om kampen mot Lillestrøm?

- Vi behøvde poengene for å henge med littegrann og ha et lite håp om å henge med i medaljestriden. Trykket er ganske bra, men vi har som sagt mye å jobbe med for å finne tilbake til slik Rosenborg skal være: Hvordan vi skal fremstå, hvordan vi skal spille fotball.

- Når det har vært slitsomt - det går litt på selvtillit, så gjelder det å jobbe hardt, spille enkelt, få tak i ballen høyere opp i banen, være ydmyk i situasjonen. Man skal vite at det må hard jobbing til. Det er ikke sånn at bare fordi vi er Rosenborg, så kommer vi høyt opp på tabellen bare på navnet. Det handler om å jobbe hardt, for alt skal gjøres så mye bedre her.

- Er der dere bør være?

- Helt OK. Innsatsen er bra, men det skal den jo være. Vi spiller litt enklere, er mer ydmyke og innser at hard jobbing må til. Vi vil se bedre ut enn dette, men etter alt som har skjedd med cupexit og styr, så er det viktig i disse to kampene her å plukke trepoengere for å henge med. Sånn er fotballen, vi lever av resultatene, slår Mikael Dorsin fast.

I tillegg til nevnte Strandberg mangler ankelskadde Nicki Bille mot Start, og han blir erstattet av Alexander Søderlund. Trolig blir det få eller ingen andre forandringer på laget. I så fall fortsetter Alexander Lund Hansen på benken til tross for at han er friskmeldt og tilbake i full trening etter hjernerystelsen mot Strømsgodset.

Etter bare å ha stilt med fire reserver mot Lillestrøm, er benken heldigvis full igjen i morgen: I tillegg til Rønning er John Chibuike tilbake fra karantene etter utvisninga for RBK2, Alexander Sørloth er endelig friskmeldt etter tretthetsbruddet i foten, mens Bent Sørmo er tilbake etter G19-landslagsdebuten mot Romania i går.

Avspark i Kristiansand er klokka 18. C More Fotball viser kampen.

Antatt Rosenborg-lag:
Daniel Örlund

Jonas Svensson - Tore Reginiussen - Jørgen Skjelvik - Mikael Dorsin

Mike Jensen - Ole Selnæs
Daniel Berntsen

Riku Riski - Alexander Søderlund - Morten Gamst Pedersen


Reserver: Alexander Lund Hansen, Per Verner Rønning, Bent Sørmo, Tobias Mikkelsen, Pål André Helland, Alexander Sørloth og John Chibuike


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Jeg lever på venstrefoten min» i forumet! Diskutér «- Jeg lever på venstrefoten min» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb