English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Leipzig - Rosenborg 1-1
Skrevet av Thomas Myren, 13. desember 2018, 23:02

RBK gjenvant æren i Europa og ødela samtidig avansement for vertene.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Av og til får jeg en sånn følelse
- Jeg er veldig fornøyd og stolt
- God avslutning på sesongen
- Viktig for alle
Reitan skadet skuldra
Bilder fra Leizpig - Rosenborg


LEIPZIG (rbkweb.no): - Det var godt å få det målet. Det har vært en tøff Europa-høst for oss. Vi har fått kjørt oss. Vi har møtt veldig gode lag, og vi er ikke helt på samme nivå ennå, konstaterte Tore Reginiussen.

Midtstopperen ordnet uavgjort fire minutter før full tid, da han plutselig kom i angrep og headet ned i gresset og opp i nettaket fra femmeterstreken. I forkant hadde Djordje Denic elegant hælsparket til Birger Meling, som smatt mellom to motstandere og la inn.

- Birger gjør en veldig fin prestasjon når han kjører en venstre-høyre-finte og kommer seg forbi. Det er en perfekt kipp inn. Da er det bare å ville det nok, for ballen hang perfekt for meg. Det var bare om å mobilisere det man hadde av energi og stupe den inn, forklarte Reginiussen.

Det eneste poenget til Rosenborg i gruppe B var altså nok til å ødelegge for tyskerne, som måtte se at Celtic i stedet slo følge med Salzburg til sluttspillet.

På forhånd var RBK nødt til å gjøre tre forandringer på laget i form av Erlend Reitan, Issam Jebali og Matthias Vilhjalmsson. Vegar Eggen Hedenstad var ankeloperert, Pål André Helland ble hvilt fra start, mens Nicklas Bendtner måtte i møte med Kriminalomsorgen i København for å avtale soning av voldsdommen. I tillegg var også Marius Lundemo, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund uaktuelle.

Allerede i åpningsminuttene måtte André Hansen redde et par lave Leipzig-skudd, som heldigvis ikke hadde særlig kraft. Like før pause stanget Willi Orban en corner i tverrligger.

Halvannet minutt etter sidebytte spilte Leipzig seg innover fra sin høyreside. Fra 16-meterstreken skjøt Matheus Cunha via foten til Reginiussen, slik at ballen gikk i høy bue over Hansen og i mål.

- Du kan få følelsen av at "nå er det på´n igjen", etter et par kinkige opplevelser tidligere i Europa i år. Du så rundt deg at det var noen skuffa hoder. De fikk et par sjanser til, men etter det begynte de å roe seg ned. De ledet 1-0 og fikk sikkert vite at de var videre, konstaterte Hansen.

Yussuf Poulsen fulgte opp med å skyte i lengste stolpe og ut. Så våknet plutselig Rosenborg med en dobbeltsjanse: Samuel Adegbenro kjempet til seg ballen på 16-meteren og skjøt rett på Yvon Mvogo. Returen fra keeper trilllet Meling utenfor.

Etter 78 minutter var Poulsen igjen svært nær å avgjøre kampen, men Hansen reddet skuddet fra kloss hold med en fotparade.

- Den redninga til André berget oss i dag. Den er fantastisk! Hadde de scoret 2-0, hadde det vært ferdig. Det er lov å ha god keeper! blunket Reginiussen.

Etter utligninga til finnmarkingen maktet Leipzig egentlig aldri å mobilisere noen ordentlig sluttoffensiv. Det mest dramatiske på overtid ble i stedet at Reitan måtte forlate banen med skuldra ut av ledd etter et mislykket taklingsforsøk.

Rini Coolen avsluttet dermed vikariatet som hovedtrener på fint vis.

- For meg har det resultatmessig vært en veldig god sesong. Vi vant alt vi kunne vinne, og fikk til slutt også et godt resultat i dag. Alt i alt er jeg veldig fornøyd og stolt over det vi har gjort de siste seks månedene, oppsummerte nederlenderen, som går tilbake til stillinga som akademileder.

PS! Helland fikk sine aller første minutter i gruppespillet i høst.

Kampfakta

Leipzig1-1ROSENBORG
Matheus Cunha 47Tore Reginiussen 86

Torsdag 13. desember 2018 21:00
Europaliga, Red Bull Arena, Leipzig
16 957 tilskuere og vist på TV2 Sport 1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Erlend Reitan, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Anders Konradsen, Mike Jensen, Anders Trondsen (Djordje Denic 75) - Issam Jeabli (Pål André Helland 68), Matthias Vilhjalmsson (Erik Botheim 82), Samuel Adegbenro

Gult kort RBK: Anders Trondsen og Issam Jebali

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Alex Gersbach og Jonathan Levi


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Leipzig - Rosenborg 1-1» i forumet! Diskutér «Leipzig - Rosenborg 1-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb