English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Vardar 3-1
Skrevet av Thomas Myren, 28. september 2017, 20:50

Den største seieren i gruppespill på tolv år smakte godt.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi er bra og effektive
- Hadde bestemt meg
- Vi tør å slippe oss løs og spille
- Et stort skritt i riktig retning
- På hjemmebane kan vi klå de fleste
Bilder fra Rosenborg - Vardar


Forrige 3-1-seier var mot Olympiakos. Hadde ikke Vardar fått et trøstemål på overtid, hadde triumfen vært den største siden 6-1 over Helsingborg i 2000.

- Vi er i flyten, har selvtillit og en fin ro i laget. Da er det på en måte både typisk og naturlig at vi setter de sjansene som vi får. Det er på ingen måte ufortjent at vi vinner i dag: Vi holder Vardar fra det meste av målsjanser, og vi spiller oss til flere enn dem. Det er godt gjennomført, sa Anders Konradsen til rbkweb.no.

Det var likevel makedonerne som først var nærmest mål: Dejan Blazevski skjøt et langskudd som gikk via både hodet til Jørgen Skjelvik og fingertuppen til André Hansen og så stang ut.

Like etterpå var Samuel Adegbenro på vei alene gjennom, men han mislyktes med ballmottaket. Nicklas Bendtner fulgte opp med brukbar heading.

Etter halvspilt 1. omgang kom ledermålet: Bendtner dro elegant med seg ei pasning fra Birger Meling og ble felt av Visar Musliu. Dansken tok sjøl straffesparket, og skjøt hardt til høyre - og for langt ute for keeper Filip Gacevski som valgte riktig side.

Rett etter pause fikk Vardar en rekke dødballer, heldigvis uten at det ble store sjanser. Anders Konradsen slo effektivt tilbake, da han fikk ballen fra Birger Meling, sprang langs 16-meterstreken og skjøt i lengste kryss!

- Jeg får en ball fra Birger langs linja. Før jeg mottar den, har jeg egentlig bestemt meg for at jeg skal ta touchen innover og fyre løs. Og det var det som skjedde! Heldigvis får jeg jækla bra treff. Det var deilig å se den suse i mål! gliste nordlendingen.

Bendtner fulgte opp med fotballkunst: Etter først å ha slitt litt med å få kontroll på ballen, hælsparket han gjennom til Vegar Eggen Hedenstad. Høyrebacken lurte offsidefella og skjøt tunnel på keeper.

- Jeg vet at når Nicklas har ballen, så kan den komme når som helst. Han ser ting som ingen andre ser. Så da var det bare og stå og håpe på at ballen skulle komme. Og det gjorde den, smilte Hedenstad.

Rosenborg lot Vardar få litt for mye spillerom resten av kampen. Meling måtte redde et skudd på streken, før han på overtid mistet ballen før Juan Felipe elegant lobbet over Hansen.

- De har et skudd i stolpen etter to minutter, men ellers syns jeg vi har veldig god kontroll fram til vi leder 3-0. Da blir det litt sånn "Hawaii". Men det er en meget, meget bra prestasjon av oss, oppsummerte Kåre Ingebrigtsen.

19. oktober venter bortekamp mot Zenit, som leder gruppa etter 3-1 over Real Sociedad.

Kampfakta

ROSENBORG3-1Vardar
Nicklas Bendtner str. 25
Anders Konradsen 56
Vegar Eggen Hedenstad 68
Juan Felipe 90

Torsdag 28. september 2017 19:00
Europaliga gruppespill, Lerkendal stadion
16 038 tilskuere og vist på Max

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo (Jacob Rasmussen 86), Anders Konradsen (Anders Trondsen 78) - Yann-Erik de Lanlay (Milan Jevtovic 78), Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro

Gult kort RBK: Jørgen Skjelvik

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Johan Lædre Bjørdal, Alex Gersbach og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Vardar 3-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Vardar 3-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb