English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Markus Henriksen

Markus Henriksen
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Markus Henriksen
Kallenavn Rambo II, Marre, Macca
Født 25.07.1992
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 187 cm / 85 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 7
Tidl. klubber Trond, Alkmaar
I RBK siden 2020
Overgangssum gratis
Kontrakt til 31.12.2024
Landslag A-, OL (U23)-, U21-, G19-, G18-, G17-, G16- og G15-kamper


Rambo jr. kom fra barndomsklubben Trond i 2007 og etablerte seg relativt kjapt på RBK2, der han og den jevngamle kompisen Mushaga Bakenga etter hvert ble profiler til tross for at de bare var guttespillere.

Foran 2009-sesongen ble Henriksen forfremmet som hospitant. Den offisielle debuten kom i NM-kampen på Gjøvik i mai. I september fikk han sin første seriekamp mot Sandefjord før han noen dager senere imponerte med et langt, godt innhopp i seriefinalen i Molde. Han fikk nok spilletid til å bli seriemester. Samme høst ble han også junior-norgesmester.

Da RBK for alvor begynte sesongoppkjøringa i 2010 med turnering i Marbella var Henriksen og Simen Wangberg på G19-landslagssamling mens nyinnkjøpte Gjermund Åsen i stedet imponerte for klubblaget. Henriksen var derfor litt i skyggen av midtbanekollegaen under de påfølgende kampene på La Manga. Åsen fikk deretter starte serieåpninga i Molde.

Det var derfor en stor overraskelse at Henriksen i den neste bortekampen mot Vålerenga startet på bekostning av Fredrik Winsnes. "Marre" var solid, og fikk fornyet tillit i de påfølgende kampene. Det store gjennombruddet kom allerede et par uker senere med to flotte mål mot Odd i TV2-sendt kamp.

- Han gjør det veldig bra med tanke på at han er 17 år. Han er sterk fysisk både i forsvar og i angrep, og spiller klokt, skrøt Erik Hamrén.

Til tross for at Henriksen deretter mistet nye kamper på grunn av ny G19-landslagssamling, var han umiddelbart tilbake i startoppstilinga ved hjemkomst. Han hadde kort og godt etablert seg på laget.

Under Nils Arne Eggen blomstret ham ytterligere, og gode prestasjoner i både serie og europacup ble belønnet med A-landslagsdebut som 7. yngstemann i historien.

I 2011 sleit både Markus Henriksen og lagkameratene med å gjenskape prestasjonene. Muligens var midtbanespilleren litt utilpass sentralt i den flate fireren til nytrener Jan Jönsson. Interessen fra utlandet fantes likevel. Club Brugge bød 23 millioner, men spilleren avslo.

Fordi han heller ikke vil forlenge med Rosenborg, ble salg planlagt til sommeren 2012. Henriksen hadde en langt bedre sesong enn året før, og fikk i august ytterligere en liten opptur som hengende spiss.

Resultatet ble at Alkmaar betalte 18 millioner kroner for landslagsspilleren. Fire år senere ble han leid ut og senere solgt til Hull.

Oppholdet i England hadde oppturer som spill i Premier League og utnevnelse som kaptein og nedturer som benkesliting i 1. divisjon og mislykket leieopphold i Bristol.

Sommeren 2020 valgte Henriksen å søke lykken annet sted som Bosman-spiller. Etter å ha avslått tilbud fra Porto og klubber i både England og Tyrkia valgte han til slutt retur til Rosenborg, hvor han ble gjenforent med Per Ciljan Skjelbred på midtbanen.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb