English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Nølende Henriksen: - Skuffende
Skrevet av Thomas Myren, 24. mars 2012, 16:47

Markus Henriksen nøler med å forlenge kontrakten, men hevder likevel å være overrasket over at Rosenborg nå har bestemt seg for å selge ham.

Planlegger salg av Henriksen (23.03.12)


Foto: Nils Heldal
I går slo Erik Hoftun fast at klubben ikke vil risikere at landslagsspilleren forsvinner billig eller gratis slik som Vadim Demidov, Mikael Lustig, Steffen Iversen og Per Ciljan Skjelbred alle har gjort det siste året. Derfor har den sportslige lederen begynt å planlegge salg av Henriksen allerede i sommer.

- Jeg har ikke snakket med ham, så det kom som et lite sjokk da jeg leste det, for å være ærlig, sier hovedpersonen til rbkweb.no.

- Jeg har to år igjen, og det er ganske lang tid. Det jeg gjør nå, er å konsentrere meg 100 prosent om Rosenborg og kampen på søndag. Så får vi la kontrakten ligge i ro til sommeren, og så ser vi hva som skjer, sier han videre.

Rosenborg tolker trolig nølinga hans som et forsøk på å holde alle muligheter åpne, men ønsker ikke å være dumsnille. Derfor blir det altså salg.

- Jeg har lest alt det der. Skal jeg være ærlig, så fikk jeg beskjed da jeg kom tilbake fra Club Brugge om at jeg skulle sette meg ned og prate med Erik Hoftun. Men jeg har ikke pratet med ham. Så at han sier dette, er litt skuffende egentlig, syns Markus Henriksen.

- Men du forstår at RBK ikke bare kan sitte og vente?

- Jeg har to år igjen, og jeg stortrives i Rosenborg. Det er Rosenborg som er klubben for meg. Jeg har ikke noen mer formening om det, egentlig. Det eneste jeg vet, er at hvis jeg en gang skal dra, så kommer jeg aldri til å gå som Bosman, svarer Henriksen.

Dette ønsket forsøker altså RBK å oppfylle. Det gjenstår å se det i allerede i sommer kommer tilbud som frister både spiller og klubb.

I mellomtida gleder Henriksen seg over framgangen han mener å se:

- Vi har så å si alltid spilt 4-3-3 før, og nå spiller vi 4-4-2 eller 4-4-1-1. Jeg syns vi har blitt mye bedre på å ligge defensivt - vi ligger godt i "ramma". Vi har sluppet inn lite mål og scoret en del. Så vi har blitt bedre på det vi skulle bli bedre på, syns jeg.

- Dere fire på midtbanen har blitt bedre samspilt?

- Det er veldig positivt at vi får en oppkjøring sammen. Issah kom rett inn på laget i fjor, og det var sikkert litt ekkelt. Nå har vi fått spilt inn et lag, og alle sammen vet hva de skal gjøre. Så det er artig.

- Det er mange sultne som er på benken også - Ole Selnæs blant annet. Hvis han kommer inn, så vet vi hva han står for. Det ser veldig bra ut.

- Hva må forbedres i forhold til generalprøven i Stavanger?

- Det er jo egentlig alt. Det første kvarteret kan vi ta med oss fra Viking-kampen, men ellers kan vi ikke ta med oss så mye. Vi må opp med det defensive og aggressiviteten i forsvarsspillet vårt. Viking kom til litt for lette sjanser og scoret for lette mål, så dét er vi nødt til å terpe på. Vi klarer å skape en del sjanser, men vi må klare å få dem i mål.

- Er det grunn til bekymring?

- Nei. Det er selvfølgelig aldri artig å tape fotballkamper. Og når det i tillegg er generalprøven er det artig å vinne for å få sjøltillit inn mot første runde i Tippeligaen. Jeg tror egentlig det var bra at vi fikk oss en smell og en lærepenge: Det viser at hvis vi slipper oss ned bittelitt, så er vi ikke gode nok.

- Blir dere likevel litt usikre av stortap i den første kampen mot norsk elitemotstand i år?

- Nei, jeg tror ingen av oss spillerne er usikker. Vi vet hva som bor i oss, og vi har gjort mange gode kamper. Oppkjøringa har faktisk vært veldig bra, så det ser ut som om vi har et veldig godt lag. Så får vi se allerede i morgen hvordan vi ligger an; da møter vi et topplag i norsk fotball. Så det blir artig å se.

- Hvordan var det med synging og blussing på treninga i dag?

- Det var utrolig artig. Jeg fikk litt gåsehud. Det er utrolig stort, og viser at det er mange som bryr seg om denne klubben. At de kom hit i dette møkkaværet var fantastisk artig. Det er nesten litt sånn som man ser på TV! Så dét tror jeg ga oss spillerne litt guts til i morra.

- Stemninga er satt?

- Ja, stemninga er satt - absolutt. Vi håper det blir en del folk, og at Kjernen klarer å lage like mye lyd som på treninga - fordi det var bra, slår Markus Henriksen fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Nølende Henriksen: - Skuffende» i forumet! Diskutér «Nølende Henriksen: - Skuffende» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb