English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Nicklas Bendtner
Født 16.01.1988
Fødested København, Danmark
Høyde / vekt 193 cm / 84 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 9
Andre klubber Tårnby, Kjøbenhavn, Arsenal, Birmingham, Sunderland, Juventus, Wolfsburg, Nottingham Forest, København
I RBK perioden 2017-2019
Overgangssum ukjent
Landslag A-, U21-, G19-, G17- og G16-kamper


Spissen ble kjøpt av Arsenal som 16-åring, og slapp til på førstelaget allerede året etter. Talentet imponerte med både flotte og viktige mål, men maktet aldri å spille seg til fast plass i London.

Leieavtaler med Birmingham, Sunderland og Juventus fulgte. Trass i at Bendtner leverte varene på landslaget, var det urolige tider og han begynte dessuten å gjøre seg bemerket for utelivsvanene sine.

Det var derfor ingen overraskelse at Arsenal valgte ikke å forlenge kontrakten med dansken sommeren 2014. Ferden gikk til Wolfsburg og videre til Nottingham Forest, hvor han fortsatte å være inn og ut laget.

Det var likevel et sjokk at Rosenborg i mars 2017 kjøpte stjernespissen.

- En klassespiss, som egentlig har alt. En som vi vet scorer mye mål, og som vil komme til målsjanser i RBK. Jeg tror det er måten vi spiller på som gjør at Nicklas fikk lyst til å komme til oss, sa Kåre Ingebrigtsen.

Bendtner gikk rett inn på laget som erstatter for Christian Gytkjær. Debutsesongen begynte tregt med bare fire mål på de første 13 seriekampene. Men 15 mål på de påfølgende 15 kampene gjorde ham til toppscorer. Bragdkampene mot Ajax i europaligakvalifiseringa bidro dessuten til landslagsretur.

Både Bordeaux og Beijing Guoan ønsket dansken, som valgte å bli værende for å sikre plassen i VM-troppen. Vrakinga etter lyskeskade i siste RBK-kamp før mesterskapet ble en enorm nedtur og på mange måter begynnelsen på slutten.

I neste landskampspause havnet Bendtner i krangel med en taxisjåfør, som fikk kjevebrudd. Konsekvensen ble ubetinget fengsel i 50 dager.

To i mål i cupfinalen mot Strømsgodset ble en siste opptur for Nicklas Bendtner, som mistet store deler er av forsesongen i 2019 fordi han sonet med fotlenke hjemme i København. Kampen i Molde i april skulle vise seg å bli hans siste for Rosenborg.

I mai ble bekreftet at RBK forberedte overgang, og i juni, juli og august trente Bendtner aldri med lagkameratene. I september ble det til slutt gratis overgang til København.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb