English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
RBK avventer EM-søknaden
Skrevet av Thomas Myren, 23. februar 2009, 23:27

Rosenborg vurderer en videre utbygging av Lerkendal stadion uavhengig av om Norge og Sverige blir tildelt EM i 2016. Tilskuerkapasiteten avhenger derimot av EM-søknaden.


40 000: Kapasiteten dobles med ekstra etasje på tre tribuner og gjenbygde hjørner.

Illustrasjon: HOK

40 000 på Lerkendal? (13.03.08)
Avgjør stadionframtida i 2008 (07.02.07)

EM-kamper i Trondheim vil kreve plass til 40 000 tilskuere.

- Vi har sett på mulighetene for å bygge ut til den kapasiteten som trengs, og det kan vi gjøre, slår Nils Skutle fast overfor rbkweb.no.

Innen 9. mars må Norge og Sverige gi beskjed til UEFA om de ønsker å være med i søknadsprosessen. Tildelinga av mesterskapet skjer 27. mai neste år.

Statsstøtte
- Hittil har det vært spørsmål om vi vil være med på EM-planene, og vi har sagt at vi vil være med. Så får de norske og svenske forbundene avgjøre om de søker. Et slikt prosjekt kan ikke vi som klubb være alene til å løfte, det er noe som krever sentrale, statlige bevilgninger, sier Skutle.

I forkant av fjorårets sluttspill ble for eksempel 90 prosent av utvidelsen av Stadion Tivoli i Innsbruck finansiert av staten.

- Vi er klare, men Rosenborg Ballklub kan ikke bygge nytt stadion for en halv milliard bare for tre kamper i EM. Vi er med, har laget tegninger og fått med oss kommunen. Men noen må bevilge noen kroner for at vi skal få det til, slår Rosenborg-sjefen fast.

31 000 plasser uten EM
Om den skandinaviske EM-søknaden ikke vinner fram, vil en framtidig utbygging av Lerkendal bli langt mindre. 31 000 plasser inkludert 100 VIP-losjer og 3000 VIP-seter har tidligere vært nevnt.


INNSIDA: Grunnet solforholdene til fredede Lerchendal gård kan ikke Adidas-tribunen utvides i høyden på samme måte som de tre andre tribunene, og den vil trolig ikke bli bygd helt sammen med resten av stadion blant annet på grunn av vanskelige vinkler. Felles tak vil likevel kunne gi et bra helhetsinntrykk.

Uten EM vil RBK sjøl måtte finansiere en slik kapasitetsøkning på 10 000 plasser helt på egen hånd. Planen er å selge tomter rundt stadion og flytte hele treningsfeltet til Lade.

- Det er en forutsetning at vi får omregulering på Lerkendal for å reise penger til Lade-prosjektet. Det har vi sagt fra starten av, sier Skutle.

- Innvirker EM-søknaden på framdrifta?

- Det er to helt uavhengige prosjekter. Vi vil uansett kjøre Lade-prosjektet videre. Det handler om regulering av områdene både der og på Lerkendal. Etter det som skjedde med Abrahallen, er det enda mer aktualisert for Trondheim å ha en fotballhall, slår han fast.

Politisk behandling
Så langt har RBK fått politisk støtte for flytteplanene.

- Jeg har inntrykk av at kommunen er veldig positiv. Så langt har jeg ikke hørt om noen som er negative. Jeg tror det har sammenheng med at prosjektet i utgangspunktet er så bra. Derfor tror jeg det er mulig å realisere det, sier Nils Skutle.

Først må imidlertid reguleringsplanene både på Lerkendal og Lade endres. Trolig vil mye av 2009 gå med til dette.

- Det får du nesten spørre kommunen om. Jeg har ikke så stor greie på hvor lang tid det tar. Det jobbes med det, men det er sånne prosjekter som alltid tar tid. Det viktigste er at vi gjør framskritt. Vi har ingen prekær situasjon med trening, sjøl om vi skulle ha hatt en hall. Men det får vi uansett ikke gjort noe med i vinter, avslutter Skutle.

Treningsbaner og storhall på Lade vil ikke stå ferdig før tidligst i 2011.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «RBK avventer EM-søknaden» i forumet! Diskutér «RBK avventer EM-søknaden» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb