English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Politisk støtte til Lade-planer
Skrevet av Thomas Myren, 30. juli 2008, 11:27

Formannskapet i Trondheim vedtok tirsdag å jobbe videre med planene for storhall og oppgradering av idrettsanlegget på Lade.


Faksimile: Gule sider

Vil flytte fra Lerkendal til Lade (25.03.08)
Vil ta over Lade-anlegget (17.10.07)

Kommunale Lade idrettsanlegg har i dag fem gressbaner, én kunstgressbane og tre grusbaner. En oppgradering til Rosenborg-standard er anslått til å koste minst 200 millioner kroner.

I tillegg til to nye gressbaner og fem kunstgressbaner er det planer om å bygge en storhall på Lade. Denne skal tilfredsstille internasjonale krav og fungere som hjemmebane for Trondheims-Ørn.

- Da snakker vi ikke om en oppblåsbar hall, derimot en skikkelig arena til kamper og konserter med plass til kanskje 3-5000 tilskuere og serveringssteder. En storhall som kan brukes både til håndballkamper og konserter, den fineste og mest funksjonelle i landet. Vi må tenke lengre enn nesa rekker, har Nils Skutle tidligere fortalt.

Rosenborg vil ta på seg størstedelen av regninga, og håper eiendomsutvikling rundt Lerkendal stadion skal finansiere flytting av treningsanlegget sitt til Lade.

- Forutsetninga for at vi skal kunne flytte, er at vi får solgt unna tomter på Lerkendal, ellers har vi ikke penger til det. Vi må få lov til å bruke området her til noe annet enn baner, mener Skutle.

Hva som konkret skjer med salg av de tre treningsbanene på Lerkendal er fortsatt uvisst, men i går ble første milepæl nådd da formannskapet behandlet saken og ga sin aksept til videre planlegging på Lade. Konsulentselskapet Rambøll er allerede involvert i arbeidet.

Kultur-, idretts- og friluftslivskomiteen behandler saken 12. august, mens den skal opp i bystyret 28. august. Håpet er å kunne begynne arbeidet på Lade i løpet av et år.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Politisk støtte til Lade-planer» i forumet! Diskutér «Politisk støtte til Lade-planer» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb