English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Reviderte Lerkendal-planer
Skrevet av Thomas Myren, 7. september 2006, 13:52

Planene om å bygge tak over Lerkendal er lagt på is. Nå arbeider Rosenborg i stedet med å utvide tilskuerkapasiteten samt utvikle området rundt stadion.

Foto: Jan Olav Jenssen, Medialab


I etterkant av den dyvåte kampen mot Panathinaikos utledet Rosenborg vinteren 2004/05 mulighetene for å bygge et skyvbart tak over banen. Kostnadsestimater på opptil 100 millioner kroner har foreløpig stanset arbeidet.

I stedet har klubben begynt å se på mulighetene for å bygge igjen de åpne hjørnene for å øke den nåværende tilskuerkapasiteten på 21 166.

- Vi har vært tett opp mot makskapasiteten på mange kamper i år, og ser på mulighetene for å utvide stadion. Vi har to muligheter. Det ene er å bygge igjen svingene, det andre er å bygge i høyden. Uten å si for mye, vil jeg nok tro at det å bygge igjen svingene er mest aktuelt, sier daglig leder i Lerkendal stadion AS, Arne Lorentsen, til NRK Trøndelag.

Dermed kan Lerkendal bli den største fotballarenaen i Norge.

- Litt avhengig av hvordan vi bygger, er 3-4000 nye plasser fullt mulig, sier Lorentsen.

Det er fortsatt svært usikkert når en eventuell utbygging vil begynne. Mer håndfast er planene om å realisere det såkalte "Hesteskobygget" på tomta hvor hurtigmat-restauranten O'Martins i øyeblikket holder til. Dette er et prosjekt RBK ikke bestemmer over, derimot tomteeier KLP Eiendom og entreprenør Skanska.- Skanska har kommet ganske langt i planlegginga av et kombinert bolig- og næringsbygg, og vi er i dialog med dem. Vi forsøker å få dette inn i en viss sammenheng med planene for selve stadion, sier Lorentsen.

De gamle planene om et høyhus på 20 etasjer er heller ikke helt skrinlagte.

- Det vil absolutt ruve, og i den sammenhengen syns jeg det er en spennende tanke. Men om det er det mest hensiktsmessige i forhold til vårt behov i den nærmeste tida, er vi mer usikre på foreløpig.

I 2004 kjøpte Rosenborg tomta tårnet eventuelt vil bli bygd på.

- Rent planmessig i forhold til reguleringsplanen kan vi begynne å bygge i morgen, men vi er nå inne i en såkalt mulighetsstudie på hvordan vi tenker oss området rundt Lerkendal i framtida. Der er ingenting låst foreløpig, og vi vurderer hva som er naturlig i forhold til arealer og infrastruktur, forteller Arne Lorentsen.

Rosenborg kjøpte Lerkendal stadion fra kommunen i 1996, og hittil har utbyggingene kostet 335 millioner kroner.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Reviderte Lerkendal-planer» i forumet! Diskutér «Reviderte Lerkendal-planer» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb