English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Panathinaikos 2-2
Skrevet av Thomas Myren, 24. november 2004, 23:46

Rosenborg maktet heller ikke denne gang å bryte rekka med Champions League-kamper uten seier. Dermed må vi sannsynligvis vente enda ett år på den kjærkomne trepoengeren.


OVERVANN: Slik så gressmatta ut én time før avspark; store søledammer overalt.

Foto: Thomas Myren

Helstad: - Traff for godt
Perry: - Vi hadde fortjent seier
Espen: - Kjip følelse


Det var bare såvidt at kampen på Lerkendal ble spilt i det hele tatt. På forhånd fryktet grekerne den norske vinterkulda, men i timene før kampstart høljet derimot regnet ned. I 20-tida var det overvann på store deler av banen, og UEFA begynte å snakke om reservedatoer. Speaker på Lerkendal oppfordret også publikum til å ta vare på billettene sine. Men til slutt bestemte den italienske dommeren, Massimo de Santis, seg for at det skulle spilles fotball. Mens HV-soldater fra Værnes prøvde å få vekk det meste av vannet, varmet Rosenborg-spillerne opp på treningsfeltet bak stadion.

Ikke overraskende ble det et aldri så lite antiklimaks i gjørmehavet. RBK prøvde å takle situasjoner ved å slå mye langt, mens Panathinaikos valgte sitt sedvanlige kortpasningsspill. Noe overraskende var det sistnevnte taktikk som lyktes best.


2-2: Helstad setter inn returen...

...og slipper jubelen løs!
Foto: Thomas Myren
Den første timen var Rosenborg utrolig tamme. Først i det 63. minutt(!) kom den første skikkelige målsjansen signert Harald Brattbakk og Jan Gunnar Solli. Når var det sist så ille?

I mellomtida hadde Panathinaikos rukket å ta ledelsen. 1-0 kom allerede etter et drøyt kvarter. Mikael Dorsin feilberegnet et framspill, og Michalis Konstantinou fikk enkelt løpe gjennom og score alene med Espen Johnsen.

- De fikk slå i bakrom mellom stopper og back, og løp rett igjennom og scoret. Det blir for billig og for enkelt, slo Per Joar Hansen fast etter kampen.

Ti minutter ut i 2. omgang kom Thorstein Helstad på banen. Med ett fikk RBK mer fasong på angrepsspillet. Like etter kom som sagt den første målsjansen, og ikke lenge deretter kom utligningen: Helstad "klakket" elegant et innlegg fra Ståle Stensaas i mål.

Plutselig rant målene inn på Lerkendal. Bare tre minutter etter utligningen tok grekerne på nytt ledelsen, mye takket være Espen Johnsen. Rosenborg-keeperen gikk feilaktig ut i feltet på et innlegg fra venstre. Han bommet totalt da han forsøkte å bokse vekk ballen, og den havnet i ryggen på Ståle Stensaas. På den søkkvåte gressmatta ble ballen liggende på gullfat til Rudolf Skacel som scoret enkelt på åpent mål.

- Når en keeper gjør feil, blir det skjebnesvangert, konstaterte Espen Johnsen.

Heldgivis for Johnsen og RBK var Helstad sulten på flere mål. Keeper Konstantinos Chalkias måtte gi retur da Helstad fikk godt treff med hodet på et innlegg fra Stensaas. Returen distributerte RBK-spissen selv inn i nettmaskene.

To minutter før full tid burde og skulle Helstad også ha blitt matchvinner. Frode Johnsen videreformidlet et langt oppspill ned i føttene på spisskollegaen, som påpasselig ventet foran mål på kloss hold. Helstad klinket til på direkten, men ballen føk langt over.

- Ballen kom litt fort på meg. Jeg traff kanskje for godt. Dersom jeg i stedet hadde fått til et lompeskudd, hadde den nok gått i mål. Det er surt, slo Thorstein Helstad fast.

PS! Siste seier i Champions League kom 23. oktober 2001; 2-0 mot Celtic.

Kampfakta

ROSENBORG2-2Panathinaikos
Thorstein Helstad 68, 76 Michalis Konstantinou 16
Rudolf Skacel 71

Onsdag 25. november 2004 20:45
Champions League, gruppespill, Lerkendal stadion
20 591 tilskuere

Rosenborg [4-2-3-1]
Espen Johnsen - Mikael Dorsin, Torjus Hansén, Erik Hoftun, Ståle Stensaas - Roar Strand, Jan Gunnar Solli - Daniel Braaten (Christer George 88), Frode Johnsen, Øyvind Storflor (Thorstein Helstad 56) - Harald Brattbakk

Gult kort RBK: Harald Brattbakk


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Panathinaikos 2-2» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Panathinaikos 2-2» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb