English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Endelig friskes utearealene opp
Skrevet av Thomas Myren, 11. februar 2004, 11:23

For over ett år siden tok rbkweb.com opp de elendige forholdene rundt tribunene på Lerkendal stadion. Nå velger Rosenborg endelig å gjøre noe med det.

Da rbkweb.com intervjuet prosjektleder for Nye Lerkendal, Arne Opsal, i januar i fjor, ga han KLP Eiendom skylda for at utearealene til tider var rene gjørmehull. Eiendomsselskapet kjøpte nemlig opp 23 mål sør og vest for stadion i 2000.

Imidlertid har tomtene blitt stående urørte. Men nå får Rosenborg Eiendom, klubbens heleide datterselskap, kjøpe 13 av de 23 målene. Tomten sør for Bygger'n-tribunen samt "Borgplassen" foran Rema-tribunen havner nå i klubbens hender.

- Vi har et flott stadion og ønsker et område rundt som står i stil. Derfor vil vi bruke to-tre millioner kroner til å forskjønne området med grøntanlegg og lys samt legge forholdene bedre til rette for våre arrangement i forkant av kampene, sier daglig leder i Rosenborg Eiendom, Arne Lorentsen, til Adressa.

KLP Eiendom betalte 30 millioner kroner for tomtene de kjøpte i 2000, og planene var store. Man skulle bygge (se oversiktskart):

Et kombinert hotell- og næringsbygg på seks etasjer sør for stadion.
Et høybygg på 20 etasjer på plassen sørvest for stadion.
Et u-formet næringsbygg på inntil seks etasjer beliggende mellom Holtermannsveien og Klæbuveien.


STORE PLANER: Av de tre planlagte bygningene, vil kun næringsbygget til venstre bli bygd. Foto: Per Knudsen Arkitektkontor (pka.no)

De to førstnevnte prosjektene er nå skrinlagte, og det er disse to tomtene RBK får kjøpe. Imidlertid er det fortsatt aktuelt å bygge på den sistnevte tomten, hvor fastfood-restauranten O'Martins i øyeblikket holder til.

- Markedet er et helt annet nå enn for tre år siden. Vi gjorde en tung investering. Nå trenger Rosenborg mer areal, mens vi ser fordeler med å selge tomten øst for Klæbuveien og konsentrere oss om det som er igjen på vestsiden, sier prosjektdirektør i KLP Eiendom Trondheim, Leif Fossum.

Les mer: De opprinnelige (og nå skrinlagte) planene


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Endelig friskes utearealene opp» i forumet! Diskutér «Endelig friskes utearealene opp» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb