Utskrift fra rbkweb.no

Rosenborg - Sandefjord 2-0
Skrevet av Thomas Myren, 1. april 2024, 18:57

RBK hevet seg utover i premiereforestillinga og vant fortjent.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Veldig godt og på et viktig tidspunkt
- Ekstremt stort!
- Skal leve opp til forventningene
- Jeg har lagt inn et godt kandidatur
Bilder fra Rosenborg - Sandefjord


- Vi vil vinne fotballkamper foran våre fans, og vi vil gjøre det på vår måte. Det er nettopp det vi gjør i dag. Det føles fantastisk deilig! smilte Alfred Johansson.

Den nye Rosenborg-treneren ga mange unggutter sjansen både fra start og på benken: Jesper Reitan-Sunde debuterte på høyrevingen, mens Mikkel Ceide startet for første gang på Lerkendal. Stoppermakker Tomas Nemcik fikk også sin første offisielle opptreden etter innleie i vinter.

Rasmus Sandberg debuterte mellom stengene i karantenefraværet til Sander Tangvik, mens Ulrik Yttergård Jenssen og Edvard Tagseth vikarierte som henholdsvis venstreback og indreløper. Adrian Pereira var nemlig fortsatt lårskadet, mens Sverre Nypan ble skjøvet fram som spiss fordi Ole Sæter ikke var klar for å starte etter kneskaden.

Nettopp Nypan burde etter få minutter ha truffet langt bedre med hodet fra kloss hold på et frispark fra Ole Selnæs. Ordentlig store sjanser kom først mot slutten av 1. omgang: Et lompeskudd fra Eman Markovic spratt fordi stanga, før tilfeldighetene var tilsvarende store i motsatt ende av banen: Sandefjord klarerte et innlegg rett i hodet på Nypan, som uforvarende(?) headet rett utenfor.

2. omgang begynte med at Alexander Ruud Tveter skjøt like utenfor krysset. Så ble Fredrik Berglie først utvist for tøff takling av Nypan. Sivert Amland ble imidlertid overbevist av videodommeren om å endre fra rødt til gult kort. En kaotisk periode endte med at Jakob Dunsby traff tverrliggeren over en utspilt Sandberg.

Etter en drøy time ble Sæter sendt på banen. Fire minutter senere tuppet Nypan ballen unna Loris Mettler og til innbytteren, som lurte Filip Ottosson med en halv piruett. Han dro seg forbi Mettler og skrudde ballen med yttersida av venstrefoten og opp i lengste kryss fra 32 meter!

- Jeg bestemte for å skyte i det jeg får den touchen forbi han ene. Da ser jeg at det ikke er noen foran meg, og da er det bare å skyte! blunket Sæter.

Målet satte på mange måter en stopper for Sandefjord-presset, og RBK hadde god kontroll den siste halvtimen. Seks minutter på overtid spilte Markus Henriksen fra utenfor egen 16-meter gjennom Emil Frederiksen, som kom alene mot Hugo Keto. Innbytteren rundet keeperen og trillet ballen i åpent mål.

- Vi kommer til sjanser og er veldig framoverrettet i spillet vårt. Det er noe vi har øvd veldig mye på. Jeg håper at vi kan bygge videre på dette og at det blir veldig bra mot Strømsgodset, oppsummerte Reitan-Sunde.

PS! Henrik Jamne og Håkon Volden var begge i kamptropp for første gang. Adam Andersson, Agon Sadiku og Pawel Chrupalla var derimot alle henvist til tribunen.

PPS! Jonathan Augustinsson (lår), Isak Thorvaldsson (lyske) og Noah Holm (fot) er alle fortsatt i opptrening etter operasjoner.

Kampfakta

Rosenborg2-0Sandefjord
Ole Sæter 65
Emil Frederiksen 90

Mandag 1. april 2024 17:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
14 605 tilskuere og vist på tv2.no

Rosenborg [4-3-3]
Rasmus Sandberg - Erlend Reitan, Mikkel Ceide, Tomas Nemcik, Ulrik Yttergård Jenssen (Leo Cornic 82) - Edvard Tagseth (Ole Sæter 61), Ole Selnæs, Markus Henriksen - Jesper Reitan-Sunde (Emil Frederiksen 82), Sverre Nypan, Jayden Nelson (Marius Broholm 70)

Gult kort RBK: Ole Selnæs, Markus Henriksen og Ole Sæter

Ubenyttet reserve: Henrik Jamne, Håkon Røsten, Håkon Volden, Tobias Børkeeiet og Santeri Väänänen

nyheter
forum