Utskrift fra rbkweb.no

- Veldig godt og på et viktig tidspunkt
Skrevet av Thomas Myren, 1. april 2024, 21:00

Ole Sæter ordnet ledelse med et drømmemål fra 32 meter etter fire minutter på banen mot Sandefjord.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Målmaskinen ble ikke vurdert som i stand til å starte etter meniskskaden, men etter en drøy time sesongdebuterte han. Like etterpå fikk Sverre Nypan tuppet ballen unna Loris Mettler og til Sæter, som lurte Filip Ottosson med en halv piruett. Han dro seg forbi Mettler og skrudde ballen med yttersida av venstrefoten og opp i lengste kryss.

- Det er et veldig fint mål. Jeg treffer veldig godt. Jeg har gjort det mange ganger før, men aldri på TV! Så jeg er ikke kjempeoverrasket sjøl, men det er veldig godt og på et viktig tidspunkt, smiler Sæter.

- Når bestemte du deg for å skyte?

- Jeg bestemte for å skyte i det jeg får den touchen forbi han ene. Da ser jeg at det ikke er noen foran meg, og da er det bare å skyte!


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Hvordan kjentes kneet i dag?

- Kneet er fint! Det er ingen problemer. Jeg er veldig fornøyd med hvordan dagen har vært.

- Oppsto skaden mens dere var på Gran Canaria i januar?

- Nei, det var etter "Granca" at det skjedde. Det var overgangen fra gress til kunstgress som ble vanskelig.

- Du føler deg klar for å starte mot Strømsgodset?

- Ja, da.

- Så det blir et taktisk valg for Johansson?

- Selvfølgelig. Det er viktig for Alfred å ha mulighet til å ta taktiske valg; at han ikke er nødt til å starte med ham eller ham. Nå er vi mange som er klare, og det er veldig fint. For det skal være vanskelig å ta ut laget. Alle som ønsker å spille, har i oppgave å være klare. Får vi rullert og brukt all kraften vi har i laget, så har vi et veldig, veldig bra lag.

- Hvordan oppsummerer du kampen?

- Utfra forholdene gjør vi en veldig voksen kamp. Vi stiller opp med det vi har: Vi er fysisk robuste, har energi og viser personlighet. Det er det viktig at vi gjør i hver eneste kamp.

- Nå har vi fått en god opplevelse. Det er viktig å bygge videre på den. Da skal vi se at vi som lag tar store steg.

- Hvordan var det å spille sammen med Reitan-Sunde på topp?

- Jesper er fantastisk! Han er lojal til spillestilen og utrolig dyktig. Han tåler ekstremt mye trening. Så han er en vi kommer til å få veldig bruk for og god nytte av.

- Heller ikke Sandberg eller Ceide hadde startet på Lerkendal før.

- Det er to som skal ha voldsom "kred". For de har virkelig tatt steg i vinter. De har kommet tilbake hit og gjort en skikkelig jobb. De har stått på siden vi var på Gran Canaria i januar. Og det lønner seg! For nå får de som fortjent, og det unner jeg begge to veldig. Det er veldig artig å se!

- Johansson påpeker at Ceide har vist en enorm vilje til å forbedre seg.

- Ja, han jobber fantastisk hardt, mye og riktig. Han er en veldig, veldig god fotballspiller. Selvtillit kommer av opplevelser og erfaring, og det har han nå startet å få. Han kommer til å utvikle seg mye som fyr og spiller den neste tida. Versjonen som vi fikk se i dag kommer til å bli bedre. Jeg ser fram til å se både han og resten av guttene på laget.

nyheter
forum