Utskrift fra rbkweb.no

- Ekstremt stort!
Skrevet av Thomas Myren, 1. april 2024, 20:49

Alfred Johansson innledet karrieren som seniortrener med seier over Sandefjord.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi vil vinne fotballkamper foran våre fans, og vi vil gjøre det på vår måte. Det er nettopp det vi gjør i dag. Det føles fantastisk deilig! smiler Johansson.

- Følte du på litt nerver før debuten?

- Jeg har vært spent og gledet meg til kampen, men jeg har ikke kjent nervøsitet - det gjør jeg sjeldent før kamper. Men da jeg kom ut og fikk se fansen, så kjente jeg det på kroppen.

- Du fikk også feire sammen med supporterne etter kampen.

- Det er fantastisk! Vi har pratet mye om det: Skal vi løfte denne klubben dit vi vil løfte den, så må vi gjøre det sammen. Fansen gjør alt det de kan i dag for at vi skal lykkes med det.

- Hvor viktig var det å vinne den første kampen?

- Uansett hvordan det hadde gått i dag, så hadde vi bare fortsatt sånn som vi har gjort hele tiden siden vi begynte. Det kommer ikke til å være noen forskjell.

- Men jeg kan ikke stå her og prate om at det ikke betyr noe. For det er klart at når du vinner, så får du automatisk glede. Det er menneskelig, og det gjør alt lettere. Derfor er det ekstremt stort for oss at vi får vinne den første kampen her hjemme.

- Det er deilig å starte med målet til Sæter i tillegg?

- Vi kan stå her og prate så mye vi vil om taktikk og hvordan vi skal angripe bakrommet. For når du har den evnen, kan jeg ikke gjøre så mye som trener. Det er fantastisk! Det er bare å applaudere!

- Det er en jevn kamp den første timen fram til 1-0.

- Det kan du si. Samtidig syns jeg at vi i en tett kamp på en vanskelig bane holder oss til det vi skal gjøre. Og det er det jeg evaluerer. Jeg ser vår måte å forsvare på og vårt presspill. Vi kommer også ofte på siste tredjedel av banen med god kontroll på ballen.

- Vi følte dessuten at vi var til stede i duellene. Vi forsøkte å spille framover og var aggressive i presspillet. Det må vi være tilfreds med.

- Du valgte å starte med Reitan-Sunde.

- Han gir masse til laget, og det er derfor han spiller i dag. Han har så mye energi, og han sliter (les: arbeider) i hvert sekund han er på banen. Han er dessuten en stor trussel i bakrom og sørger for at vi kommer inn i deres målgård.

- Hvorfor valgte du Ceide i midtforsvaret?

- Han har gjort en kjempebra oppkjøring. Han har vært en av dem som har vært absolutt mest engasjert i å utvikle seg selv. Han har tatt stort ansvar for å analysere sine egne kamper og forsøkt å bli klokere på hvordan vi vil spille og hvordan hans rolle skal være. Han har også vist stor personlighet.

- Sandberg fikk sin offisielle debut i målet.

- Han skal ha en stor klapp på skulderen. Han har noen redninger og er stabil og rolig. Han spiller kampen akkurat sånn som han skal. Det var en positiv kamp for Rasmus.

- Men Tangvik er fortsatt førstekeeper?

- Det får vi se!

- Du vil ikke si noe om det ennå?

- Vi har ikke uttalte "første-" det ene eller andre.

nyheter
forum