English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Kutter ti årsverk etter underskudd på 26 mill.
Skrevet av Thomas Myren, 24. januar 2012, 16:40

Rosenborg håpet å gå i balanse i 2011, men smellen ble på hele 26 millioner kroner. Totalt har klubben tapt 110 millioner på fire år. Nå blir alle ansatte tilbudt å søke om sluttpakke.


Foto: Thomas Myren

RBK satser på å gå i balanse (21.02.11)

- Det gjelder ikke spillerne, men innenfor administrasjon og støtteapparat. Alle enheter vil bli berørt, sier Terje Svendsen til VG.

- Hvordan ble beskjeden mottatt av de ansatte?

- Vi har tidligere fortalt at vi jobber med konstadsreduksjon, og at fotballindustrien, og også RBK, har merket inntektsnedgang. De var ikke direkte uforberedt, men det er ingen hyggelig prosess vi skal i gang med. Det ble tatt imot med alvor, svarer den avtroppende styrelederen.

Det er først og fremst billettinntektene som sviktet i fjor. Rosenborg trodde på økning fra drøye 31 til 34 millioner kroner for hjemlig serie og cup, men resultatet har trolig gått motsatt vei.

De totale inntektene var anslått til 199 millioner kroner, og det er store svikt også i andre poster. Det endelige regnskapet er ikke lagt fram, men underskuddet er anslått til 26,3 millioner.

Resultatet går inn i ei stygg rekke med underskudd på 27 millioner i 2010, 44 millioner i 2009 og 13 millioner i 2008. Det totale tapet på 110 millioner er dekket med egenkapital.

Rosenborg-styret besluttet i går kveld å redusere kostnadene med 30 millioner i 2012.

Rundt halvparten av kuttet kommer i sportslig avdeling, som i særdeleshet innebærer redusert lønnsbudsjett. Dette vil dermed gi konsekvenser både ved spillerkjøp og forlengelse av kontrakter.

I tillegg må altså ti årsverk bort, og alle fast ansatte i administrasjonen og det sportslige støtteapparatet vil fram til 18. februar kunne søke om sluttpakke. RBK håper dermed å unngå oppsigelser gjennom frivillig avgang.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Kutter ti årsverk etter underskudd på 26 mill.» i forumet! Diskutér «Kutter ti årsverk etter underskudd på 26 mill.» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb