English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Per Joar Hansen, tidligere trener

Per Joar Hansen
FAKTA
Fullt navn Per Joar Hansen
Kallenavn Perry
Født 17.08.1965
Fødested Namsos
KARRIERE SOM TRENER
I RBK perioden 2013-2015
Andre klubber Aalesund, Byåsen, GIF Sundsvall, Ranheim, Strindheim, U21-landslaget, Varden
Meritter Seriegull 2004
KARRIERE SOM SPILLER
Posisjon Midtbane
Klubber Mosjøen, Steinkjer, Rosenborg, Umeå, Selånger, Stjørdals-Blink, Strindheim, Byåsen, Fram
Landslag ingen kamper
Meritter Serie- og cupmester med RBK i 1988


Perry var Rosenborg-spiller i de tre sesongene 1987-89. Han var aldri helt fast på laget, men fikk med seg både serie- og cupmesterskap i 1988.

I 1995 spilte Hansen for Strindheim i Tippeligaen. Halvveis ut i sesongen ble han utnevnt til spillende trener, men sjøl ikke sju poeng på tre strake kamper mot Lillestrøm, Start og Viking ut på høsten var nok til å berge plassen.

På slutten av 90-tallet vendte han tilbake til Rosenborg som juniortrener. Sesongene 1999 og 2000 var han lønnet av RBK, men trente Byåsen i 1. divjson.

Etter ett år som lærer på idrettslinja ved Meråker videregående skole samt trener for Varden gikk ferden til GIF Sundsvall. Debutsesongen var en stor suksess, og laget lå lenge an til UEFA-cupplass. Fotball-Sverige snakket varmt om "tränaren från Rosenborg-skolan".

Etter så vidt å ha reddet plassen i Allsvenskan etter to kvalifiseringskamper i november 2003, valgte Per Joar Hansen å si opp jobben i Sundsvall. Han ble umiddelbart tilbudt jobb som sportsdirektør hos seriemestrene Djurgården, men takket nei.

Like etterpå kom Rosenborg på banen igjen, og Hansen ble ansatt som assistent til Ola By Rise. Til tross for seriegull og Champions League-spill fikk Ola By Rise sparken allerede før sesongen var over. Fordi Trond Sollied ikke ville ta over, ble i stedet Perry forfremmet.

13 strake seriemesterskap kunne endt med nedrykk. Per Joar Hansen fikk aldri svingt på RBK, og måtte gå allerede i august etter hele fem tap på de foregående sju kampene.

Trenerkarrieren fortsatte med Aalesund-opprykk og ny periode i Sundsvall. Ranheim ble ledet nesten rett fra 2. divisjon til eliteserien, da Hønefoss unngikk straffesparkkonkurranse i kvalifiseringa med minste margin i 2010.

Perry ble belønnet med jobb som U21-landslagssjef. Som ett av sju lag kvalifiserte Norge høsten 2012 seg til EM etter 5-4 over Frankrike i siste runde.

Noen uker senere var Jan Jönsson ferdig på Lerkendal. Per Joar Hansen ble raskt utpekt som erstatter, og fikk jobben.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb