English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Alexander Tettey

Alexander Tettey
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Alexander Banor Tettey
Kallenavn Eddy, Van Tettey
Født 04.04.1986
Fødested Accra, Ghana
Nasjonalitet Norge
Høyde / vekt 180 cm / 75 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 10
Andre klubber Skeid, Bodø/Glimt, Kolstad, Kickers, Rennes, Norwich
I RBK perioden 2003-2009
Overgangssum fra egen stall
Landslag A-, U21-, G19- og G18-kamper


Alexander Tettey fikk sin A-lagsdebut som 16-åring i en treningskamp mot GIF Sundsvall i januar 2003, og i september samme år ble han tatt opp i A-stallen. Ikke siden at 17-åringene Ola By Rise, Knut Torbjørn Eggen og Øivind Husby slapp til i kriseåret 1977, hadde det vært en så ung seniorspiller i RBK.

Tettey er født og oppvokst i Ghana, men i 1999 flyttet han og søsteren etter faren, som allerede bodde i Norge. Etter en tid i Bodø, flyttet familien videre til Trondheim, hvor Alexander begynte å spille fotball for Kolstad. Etter å ha imponert i gamleklubben til Harald Brattbakk og Odd Inge Olsen, ble han hentet til juniorlaget til Rosenborg.

Tettey og Per Ciljan Skjelbred fikk begge sin offisielle debut hjemme mot Bodø/Glimt i juni 2004, men deretter tok karrierene to forskjellige retninger. Mens «Lille-Per» ble det store stjerneskuddet i Norge året etter, ble kompisen avspist med to korte innhopp i serien.

I stedet ble han utlånt til Skeid i 1. divisjon, hvor han scoret to mål på fem kamper. Det overbeviste nyansatte Per-Mathias Høgmo om å hente den lovende midtbanespilleren tilbake. Én hel omgang borte mot Real Madrid markerte på mange måter returen til RBK. Tettey vokste enormt på denne tilliten, og etablerte seg som et førstevalg som venstre indreløper gullhøsten 2006.

RBK sleit imidlertid fortsatt med å finne den riktige mannen til den sentrale rollen, og foran den påfølgende sesongen ble Tettey utpekt. Han måtte vike både for Roar Strand og Vidar Riseth i enkelte kamper, men han etablerte seg i rollen gjennom imponerende prestasjoner - ikke minst i de to bragdkampene mot Valencia i Champions League.

I 2008 tok Alexander Tettey nye steg, og med god defensiv hjelp fra Anthony Annan kunne han også bidra mer offensivt. Det resulterte i fem mål på de første tolv seriekampene den påfølgende sesongen.

At Tettey endelig viste seg som en målscorer gjorde at Rennes la hele 40 millioner kroner på bordet, og kjøpte midtbanespilleren 31. juli. Tettey laget 16 mål på 143 kamper.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb