Utskrift fra rbkweb.no

- Aldri vært så nervøs
Skrevet av Åsmund Sjøberg, 9. juni 2004, 22:56

Det var to svært spente Tippeliga-debutanter som entret banen i dag. Spesielt Per Ciljan Skjelbred kjente nervene godt før innhoppet foran nesten 19 000 tilskuere.


DEBUTANTER: Det gikk ikke upåaktet hen at Alexander Tettey (18) og Per Ciljan Skjelbred (17 førstkommende onsdag) debuterte i Tippeligaen.
Foto: Åsmund Sjøberg

I garderoben etter kampen var de to ungguttene et eneste stort smil. Det var ingen tvil om at debutantene synes det var stort å få de første Tippeliga-minuttene.

- Jeg har aldri vært så nervøs foran en kamp før. Med så mye folk og god stemning, ble dette en veldig stor opplevelse. Rett og slett kjempegøy, sier en opprømt Skjelbred til rbkweb.com etter kampen.

- Hvordan opplevde du de minuttene du fikk?

- Jeg gjorde jo en del småfeil og sånn, men gutta hjelper meg veldig godt så det ble jo en stor opplevelse uansett, sier Skjelbred.

Alexander Tettey var ikke mindre opprømt etter sine snaue fem minutter i debuten. Men han var ikke så nervøs som sin meddebutant før innhoppet.

- Jeg var ikke så nervøs før innhoppet. Ikke så nervøs som Per var i hvertfall. Det her var veldig artig. Kjempemoro å få komme inn. Helt klart et høydepunkt så langt i min karriere, forteller Tettey.

Veteran Erik Hoftun setter også stor pris på at klubben klarer å få frem egne unge talenter.

- Det er fryktelig artig at vi får frem sånne unggutter. Det er jo Rosenborgs fremtid det handler om, så det er viktig at vi får frem noen sånne, sier Hoftun til rbkweb.com.

Trener Ola By Rise setter også pris på talentene, og det har legge ligget i lufta at han ville slippe til unguttene i viktige kamper.

- Det var nesten så vi lot de slippe til mot Ham-Kam, men da lot vi Odd Inge få noen minutter i stedet. Akkurat i dag var det greit å slippe til noen av ungutta for å la de få kjenne litt på Lerkendal-matta, og å la publikum få bli kjent med dem, forteller Ola By.

Sjefen sjøl legger heller ikke skjul på at han forventer seg mye av nettopp disse fremover, og at de vil få flere sjanser på A-laget fremover. Men samtidig så maner han til tålmodighet ovenfor talenter som Skjelbred og Tettey.

- De er store talenter, men det er ingen automatikk i at de blir noen stjerner. Hardt arbeid er nøkkelen, de har talentet begge to, avslutter Ola By i RBK-garderoben etter kampen.

Ola By Rise er fortsatt tidenes yngste Rosenborg-debutant i toppseriesammenheng. Keeperlegenden debuterte hjemme mot Start 8. august 1977, da han var 16 år og 262 dager gammel. Per Ciljan Skjelbred er til sammenligning 16 år og 358 dager gammel.

nyheter
forum