Utskrift fra rbkweb.no

Tettey inn i A-stallen
Skrevet av Thomas Myren, 13. september 2003, 13:43

Rosenborg har valgt å ta opp Alexander Tettey i A-stallen. 17-åringen sitter i dag på benken mot Odd Grenland.


TETTEY: Debuterer mot Odd i dag?
Foto: Thomas Myren
Spillerprofil: Alexander Tettey

Ikke siden at 17-åringene Ola By Rise, Knut Torbjørn Eggen og Øivind Husby slapp til i kriseåret 1977, har det vært et så ungt A-stallsmedlem i RBK.

Alexander Tettey, født i 1986, kommer opprinnelig fra Ghana, og reiste til Norge sammen med sin far i 1999. Etter en tid i Bodø, flyttet han til Trondheim og startet å spille fotball for Kolstad IL. Etter å ha imponert i gammelklubben til Harald Brattbakk og Odd Inge Olsen, ble han hentet til juniorlaget til Rosenborg.

I januar fikk midtbanespilleren sin A-lagsdebut i en treningskamp mot GIF Sundsvall, og etter å ha imponert for RBK2, ble han denne uka altså medlem av A-stallen. I den forbindelse må Tettey bytte skole.

- Jeg har allerede startet i 2. klasse på Strinda videregående. Nå skal jeg bytte til et privatgymnas her i byen, sier Alexander Tettey til Adressa.

Rosenborg betaler skolepengene, slik at unggutten kan følge opplegget til resten av A-laget.

I ettermiddag sitter Alexander Tettey for første gang på benken i en obligatorisk kamp, og overfor Adressa utelukker ikke Åge Hareide at 17-åringen kan få noen minutters spilletid mot Odd.

nyheter
forum