Utskrift fra rbkweb.no

Tettey tilbake til Trondheim
Skrevet av Thomas Myren, 12. mai 2021, 18:13

Alexander Tettey vender hjem til Rosenborg etter tolv år i utlandet.


Arkivfoto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Krever raskt svar fra Tettey (07.05.21)
Rosenborg vil snakke med Tettey (04.05.21)

- Nå er det en passende tid å dra hjem, og Rosenborg er laget mitt i Trondheim. Når de kommer på banen, og alt ligger til rette, er det veldig vanskelig å si nei, smiler Tettey til rbk.no.

- I tillegg har du en trener som jeg liker veldig godt, og som jeg stoler på. Det er veldig viktig. Sammensettinga av disse tingene gjorde at jeg tenkte "hvorfor ikke!?".

Det var nettopp Åge Hareide som ga ham debuten mot Sundsvall i en treningskamp i 2003. Tettey fikk deretter med seg 143 kamper og 16 mål før han ble solgt til Rennes for hele 40 millioner kroner sommeren 2009.

35-åringen kommer nå gratis fra Norwich etter å ha feiret opprykket til Premier League på lørdag. Han har skrevet kontrakt ut sesongen.

- Målet er å gjøre mitt absolutt beste ut året her, og så ser vi hvordan kroppen er: Er det mulig å fortsette? Er det gøy? Det blir ei ny evaluering. Men mest sannsynlig blir det å gjøre noe annet etter året her, forteller Tettey.

Han er sikret ansettelse i ungdomsakademiet når spillerkarrieren er ferdig.

- Jeg har ikke lyst til å bli A-lagstrener. Jeg syns det er gøy å jobbe med unge spillere og barn. Å se de smile og ha det gøy samtidig som de lærer fra noen som har vært i utlandet og holdt på lenge med fotball, håper og tror jeg blir gøy å holde på med, begrunner den tidligere landslagsspilleren.

Sjøl om Tettey offisielt melder overgang før vinduet stenger i kveld, kommer han ikke til å være aktuell for spill før etter landskampene i juni. I forkant må han og familien i innreisekarantene for å hindre smitte av koronaviruset.

nyheter
forum