English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2018
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Alexander Søderlund

Alexander Søderlund
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Alexander Toft Søderlund
Kallenavn Søder
Født 03.08.1987
Fødested Haugesund
Høyde / vekt 187 cm / 90 kg
KARRIERE
Posisjon Angrep
Draktnummer 15
Andre klubber Stegaberg, Vard Haugesund, Skjold, Treviso, Namur, Hafnarfjördur, Lecco, Haugesund, St. Etienne
I RBK perioden 2013-2015
Overgangssum 7 250 000 kr
Landslag A- og U21-kamper


Rosenborg kjøpte landslagsspissen til Haugesund da Tarik Elyounoussi ble solgt til tyske Hoffenheim sommeren 2013. Prisen var 6,5 millioner kroner. I tillegg måtte RBK betale 750 000 kroner i prestasjonsbonuser i ettertid.

Den første høsten og vinteren ble preget av belastningsskade i låret og brudd i vrista. Sommeren 2014 slo han til med ti mål på åtte seriekamper, men så ble høsten ødelagt av lårstrekk.

Etter å ha mistet sesongoppkjøringa med skadet sidebånd i kneet løsnet det for alvor våren 2015 med tolv mål på de første ti seriekampene. Han endte til slutt med 22 mål på 27 seriekamper og 30 nettkjenninger på totalt 45 opptredener. I tillegg etablerte han seg som førstevalg på landslaget.

- Jeg har vært skadefri. Det er artig å ha hatt en sesong der jeg har sluppet unna de verste skadene, kommenterte Søderlund.

Angriperen hadde blitt vraket som juniorspiller i Haugesund, og endte i Vard i 2. divisjon. Likevel fikk han i 2006 spille U21-landskamp mot Danmark sammen med Tore Reginiussen, Alexander Tettey og Vadim Demidov.

Hans første og eneste aldersbestemte kamp for Norge banet vei for flere prøvespill i utlandet. Franske Entente tilbød kontrakt sommeren 2007, men Vard Haugesund ville ikke gi fra seg spilleren gratis - trass i utløpende kontrakt. Påfølgende treninger med Pisa var resultatløse, og Søderlund havnet i Skjold i 3. divisjon.

Men så begynte europaturneen: Treviso ga ham fireårskontrakt sommeren 2008. Trass i noen gode treningskamper for den daværende Serie B-klubben, ble han degradert til juniorlaget og kjapt leid ut til bunnlaget Namur i belgisk 2. divisjon.

Nytt utlån til Hafnarfjördur fulgte i 2009. Alexander Søderlund spilte endelig ganske fast, ble islandsk seriemester og fikk prøve seg i europacup.

I mellomtida gikk Treviso konkurs, men Søderlund returnerte til Italia - på kortidskontrakt med Lecco i Serie C. Han kom jevnlig på banen, men kunne ikke forhindre nedrykk.

Han fikk tilbud om ny kontrakt, men valgte sommeren 2010 å reise hjem til Vard og begynne studier på Stord. Like før jul samme år ble Søderlund invitert på prøvespill hos Haugesund, som altså hadde vraket ham tidlig i karrieren.

Prøvespillet endte med kontrakt, og Søderlund scoret 24 seriemål på to og en halv sesong i Haugesund. I tillegg ble det debut på landslaget.

- Det handler litt om å få tillit og få sjansen. Heldigvis var jeg god nok da jeg fikk sjansen. Deretter har jeg bare blitt og bedre. Jeg håper jeg kan bli enda bedre, kommenterte hovedpersonen ved ankomst Trondheim.

Ved juletider 2015 kom nyheten om tilbud fra St. Etienne, som hadde latt seg imponere i de to møtene i europaligaen. Søderlund vraket tilbud fra Kina, og like over nyttår ble det overgang verdt 14 millioner.

Søderlund stanset på 50 mål på 92 Rosenborg-kamper.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2018 RBKweb