English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Via Italia, Belgia og Island til Trondheim
Skrevet av Thomas Myren, 17. juni 2013, 23:27

Slik som Nicki Bille har også Alexander Søderlund hatt en svært omflakkende karriere. Nå skal tysværingen gro fast i Rosenborg.

Alexander Toft Søderlund

Født: 03.08.87 i Haugesund
Høyde/vekt: 187 cm / 90 kg
Posisjon: angrep
Draktnummer: 15
Kontrakt: 31.12.17
Tidl. klubber: Stegaberg, Vard Haugesund, Skjold, Treviso, Namur, Hafnarfjördur, Lecco og Haugesund
Kamper/mål 2013: 11/3
A-landskamper/mål: 14/0
Spillerprofil
- Jeg vet hva som skal til for å spille bra, komme i form og spille seg inn på et lag. Så jeg har lært mye av det, sier Søderlund til rbkweb.no.

- Bidro opplevelsene rundt om i Europa til at du avslo tilbudet fra Greuther Fürth?

- Det har ikke så mye å si for det. Det har mest å gjøre med at det er litt tryggere og at det er det rette steget for meg.

Angriperen ble vraket på juniorlaget til Haugesund, og endte i Vard i 2. divisjon. Likevel fikk han i 2006 spille U21-landskamp mot Danmark sammen med Tore Reginiussen, Alexander Tettey og Vadim Demidov.

Hans første og eneste aldersbestemte kamp for Norge banet vei for flere prøvespill i utlandet. Franske Entente tilbød kontrakt sommeren 2007, men Vard Haugesund ville ikke gi fra seg spilleren gratis - trass i utløpende kontrakt. Påfølgende treninger med Pisa var resultatløse, og Søderlund havnet i Skjold i 3. divisjon.

Tre sesonger i utlandet
Men så begynte europaturnéen: Treviso ga ham fireårskontrakt sommeren 2008. Trass i noen gode treningskamper for den daværende Serie B-klubben, ble han degradert til juniorlaget og kjapt leid ut til bunnlaget Namur i belgisk 2. divisjon.

Nytt utlån til Hafnarfjördur fulgte i 2009. Alexander Søderlund spilte endelig fast, ble islandsk serie- og cupmester og fikk prøve seg i europacup.

I mellomtida gikk Treviso konkurs, men Søderlund returnerte til Italia - på kortidskontrakt med Lecco i Serie C. Han kom jevnlig på banen, men kunne ikke forhindre nedrykk.

Vellykket prøvespill
Han fikk tilbud om ny kontrakt, men valgte sommeren 2010 å reise hjem til Vard og begynne studier på Stord. Like før jul samme år ble Søderlund invitert på prøvespill hos Haugesund, som altså hadde vraket ham tidlig i karrieren.

- Det handler litt om å få tillit og få sjansen. Heldigvis var jeg god nok da jeg fikk sjansen. Deretter har jeg bare blitt og bedre. Jeg håper jeg kan bli enda bedre. Jeg ser virkelig fram til å komme hit, oppsummerer Søderlund.

- Hvordan var å få tillit i Tippeligaen såpass "gammel"?

- Det var kanskje en merkelig måte å komme seg inn. For meg funket det. Og jeg tror Haugesund er glade for at de ga meg en sjanse.

- Hva har du lært på to og en halv sesong i Tippeligaen?

- Jeg har lært at bare jeg jobber hardt nok, er jeg god nok. Jeg har lært at jeg har noe her å gjøre.

- Hvordan har du utviklet deg som spiller på den samme tida?

- Jeg har lært utrolig mye i forhold til det taktiske: Hvordan du tenker og rutiner. Litt av alt egentlig.

- Landskampene har også gitt viktig erfaring og motivasjon?

- Selvfølgelig hjelper det på. Erfaringene tar jeg med meg hit. Her blir det bare viktige kamper, så det gleder jeg meg til.

- Vanskelig for forsvarerne
- Men slik som i Haugesund blir du forvist til vingen ...

- Jeg tror det kan bli spennende. Det er et lag som har mye ball, og da kan jeg flytte meg høyt på banen og komme meg inn i boksen.

- Hvordan tror du at du og Bille kler hverandre?

- Jeg tror det kan bli bra. Jeg tror vi er ganske like som spillertyper, så det kan bli mange vanskelige dager på jobben for forsvarerne.

- Hvordan syns du Rosenborg har innledet sesongen?

- De ligger jo i toppen, er med i cupen og skal snart ut i kvalifisering for europacup, så det ser ut som om de er i rute. Jeg håper jeg kan komme hit og hjelpe dem til enda et seriegull. Det hadde vært utrolig stort både for meg og klubben - det er jo ei stund siden de har vunnet. Det hadde vært kjekt å være med på.

- Føler du at et nytt storlag er på gang?

- Nå har jeg spilt i Haugesund, så jeg har ikke fulgt så nøye med, men jeg vet at de har gjort det bra. Det kommer mye folk på kampene. Jeg gleder meg til å vise at jeg virkelig fortjener å være her.

Søderlund avslutter karrieren i Haugesund med cupkamp mot Alta og seriekamp mot Brann. Deretter venter noen treningsuker med Rosenborg før han blir spilleberettiget 15. juli. Debuten blir i 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen tre dager senere.

- Jeg får lært spillerne og klubben å kjenne, samt etablert meg litt i byen. Så da er jeg nok tryggere og trives enda bedre enn om jeg hadde kommet rett inn. Så det betyr utrolig mye, syns den ferske rosenborgeren.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Via Italia, Belgia og Island til Trondheim» i forumet! Diskutér «Via Italia, Belgia og Island til Trondheim» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb