English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Jørgen Skjelvik

Jørgen Skjelvik
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Jørgen Skjelvik
Født 05.07.1991
Fødested Sandvika
Høyde / vekt 180 cm / 80 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 16
Andre klubber Hosle, Stabæk, Helsingborg, Kalmar, Los Angeles Galaxy
I RBK perioden 2013-2017
Overgangssum ukjent
Landslag A-, OL (U23)-, U21-, G19- og G18-kamper


Rosenborg kjøpte venstrebacken fra Kalmar i juli 2013.

- Han passer bra inn i vår måte å spille på. Han har en vanvittig toppfart og en veldig god fot, skrøt Per Joar Hansen.

Han hadde tidligere hatt Skjelvik som sin elev på U21-landslaget. Talentet fra Bærum mistet EM samme år grunnet tre strekkskader i høyrelåret, og hadde av samme årsak bare hatt ett eneste innhopp i serien.

Skjelvik fikk aldri full tillit som kantspiller i Stabæk, og etter et mislykket utlån til Helsingborg høsten 2011 fikk han ikke ny kontrakt.

Kalmar ville prøve ham som back, og suksessen lot ikke vente på seg: Fast plass, ett mål og sju målgivende pasninger i 2012 lokket RBK på banen.

Han ble tidlig foretrukket framfor Mikael Dorsin og bidro til sølv i serie og cup. Påfølgende vår sleit både spilleren og laget med å følge opp, og Dorsin fikk tilbake plassen.

Med Kåre Ingebrigtsen som ny trener vikarierte Skjelvik en periode både som midtstopper og ving. Men da Dorsin høsten 2015 sleit med lysken, fikk Skjelvik igjen spille back.

Duellen om plassen virket jevn foran neste sesong, men så skadet Dorsin kneet og måtte senere legge opp. Alex Gersbach ble ny utfordrer, men Skjelvik var førstevalg og spilte seg inn i landalagsdiskusjonen.

Derfor var det overraskende at RBK vinteren 2017 kjøpte Birger Meling og skjøv Skjelvik inn i midtforsvaret. Grepet var vellykket. Sammen med Tore Reginiussen bidro han mye til at RBK var rekordgjerrige med bare 20 seriemål i mot.

I oktober ble Skjelvik vraket i favør Jacob Ramussen fordi han ikke ville forlenge kontrakten. Rett etter sesongavslutninga mot Vardar ble det kjent at karrieren skulle fortsette i Los Angeles.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb