English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Snittalder på 14 år i backrekka - med to kamper til sammen!
Skrevet av Thomas Myren, 11. februar 2017, 01:43

Rosenborg har gjort store forandringer i forsvar. Nå må ungdommen vise seg tilliten verdig.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi kan snart ha en snittalder på 14 år i backrekka vår - og til sammen har de spilt to kamper! overdriver Kåre Ingebrigtsen til rbkweb.no.

Nykommerne Jacob Rasmussen (97), Birger Meling (94) og Vegar Eggen Hedenstad (91) har erfaring i stigende rekkefølge. Alle tre aspirerer til å få starte sammen med Tore Reginiussen (86), som trolig fortsatt vil være et førstevalg.

- Det er litt sånn det skal være: Vi skal få inn unge, sultne spillere som har lyst til å bli gode og være med å vinne, slår Ingebrigtsen fast.

Backutfordrerne Alex Gersbach og Erlend Reitan er 97-modeller, mens Jørgen Skjelvik (91) og Johan Lædre Bjørdal (86) vil kunne gi mer erfaring på stopperplass.

- Hva tenker du om at det er såpass mye nytt i forsvaret?

- Når det forsvinner to, så kommer det noen nye inn. Sånn har vi gjort det hele veien, svarer treneren, som ikke er bekymret:

- Det er ikke noen tvil om at vi har hentet klassespillere i både Birger og Vegar. Jacob har òg kommet inn her og vært god. Han er kjempespennende. Nå er vi godt forspente bak der. Det ser veldig lovende ut.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Vi har også en del folk som har god erfaring i troppen nå: Tore, Johan og Jørgen har spilt der i mange, mange år. Så vi har dem som har erfaring òg.

- Hva gjør Meling til en spennende back?

- Litt av det samme som med Vegar: Han er en klok spiller - god kombinasjonsspiller og veldig relasjonell. Han har den frekvensen som vi mener er nødvendig i Rosenborg.

- De er begge gode én mot én og flytter beina fort. I forhold til sånn som vi skal se ut - og slik som framtidas fotball vil være, så er det noe som de tåler. Til å være sidebacker er de forholdsvis offensive.

- Hvordan har dialogen vært med Skjelvik om å spille midtstopper?

- Vi har snakket med Jørgen om dette i snart to år, men vi har kastet ham rundt. Nå satses det på Jørgen som stopper. Han kan fortsatt spille både sideback og kant, men nå skal vi bruke tid på å utvikle Jørgen som stopper.

- Det betyr at Gersbach plutselig er den sidebacken med flest RBK-kamper.

- Ja, det er det. Men de andre har brukbart med erfaring ellers.

- Hva tenker du om duellen mellom Gersbach og Meling?

- Vi skal spille såpass mye kamper at vi skal være glade for at vi har to venstrebacker og to høyrebacker. Vi er godt forspente nå som vi har det, syns Ingebrigtsen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Snittalder på 14 år i backrekka - med to kamper til sammen!» i forumet! Diskutér «- Snittalder på 14 år i backrekka - med to kamper til sammen!» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb