English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Forhandlet om å bli back
Skrevet av Thomas Myren, 17. juli 2013, 13:01

Jørgen Skjelvik ble tilbudt kontrakt med Kalmar på én viktig betingelse: Du må bli venstreback. Omskoleringa skal Rosenborg nå dra nytte av.


Foto: Thomas Myren

- Vanvittig toppfart og veldig god fot (14.07.13)

Født: 05.07.91
Høyde/vekt: 180 cm / 80 kg
Posisjon: forsvar
Draktnummer: 16
Kontrakt: 31.12.17
Tidl. klubber: Hosle, Stabæk, Helsingborg og Kalmar
Seriekamper/-mål 2013: 1/0
Seriekamper/-mål: 61/2
Landskamper: 1 U23, 4 U21, 6 G19 og 5 G18
Statistikk i Sverige
Statistikk i Norge
- Kalmar kontaktet meg, og hadde ønske om å satse på meg som back. Det syntes jeg hørtes veldig interessant ut. Så etter mye frem og tilbake og mange møter bestemte jeg meg for at "jeg hopper i det og ser hva det blir til", forteller Skjelvik til rbkweb.no.

Som lynhurtig kantspiller fikk han bokført en rekke kamper for Stabæk, men ble aldri fast på laget. Etter et mislykket utlån til Helsingborg med bare tre innhopp høsten 2011, fikk han derfor ikke ny kontrakt.

Kalmar kunne derfor hente ham gratis i fjor. 29 av 30 seriekamper fra start, ett mål og sju målgivende pasninger - deriblant flere cornere - lød fasiten.

- Det ble veldig bra. Den første sesongen gikk over all forventning. Så det har egentlig bare gått oppover før i år, konstaterer 22-åringen fra Bærum.

- Hvilke ferdigheter har utviklet du som back?

- Mye defensivt: Defensiv struktur og én mot én øvde jeg mye på det året jeg spilte i fjor. Og så har jeg de kvalitetene offensivt som gjør at backposisjon passer meg veldig bra, ved å komme framover.

- Det er ganske klassisk at enkelte kantspillere blir backer.

- Ja, det har jo blitt det nå de siste årene. Det har blitt mer og mer populært med offensive backer.

- Rosenborg var også tidlig ute med å omskolere Løken, Kvarme, Heggem og Hernes, og bruker backene i stor grad i angrepsoppbygginga.

- Absolutt. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og bli kjent med gruppa og spillestil. Å komme i gang er alt jeg venter på.

Det blir spekulert i at Rosenborg betaler i overkant tre millioner kroner for Skjelvik, som i dag skrev under kontrakt ut 2017.

Fortsatt vil det ta to-tre uker før han er friskmeldt etter i praksis å ha mistet hele vårsesongen grunnet tre strekker i høyrelåret.

- Det har vært et tungt halvår. Det startet to dager før første seriekamp, og så har det egentlig bare ballet på seg hele veien. Det har vært mye, syns hovedpersonen.

Trass i at et kort innhopp mot Elfsborg i april er hans eneste offsielle opptrenden i år, ble han tatt ut i bruttotroppen til U21-EM.

- Jeg hadde mål om å være med i U21-EM, og det var stress for å rekke det. Så jeg startet på litt tidligere enn hva jeg burde ha gjort. Og da har jeg fått tilbakeslag, forklarer Skjelvik.

- Den siste skaden kom tre-fire uker før EM. Da måtte jeg bare ringe til ledelsen og si at jeg ikke var aktuell. Jeg hadde jevnlig kontakt med legene på landslaget hele veien, men det var en stressituasjon som ikke var helt bra for meg og skaden.

- Du er tilbake i august?

- Jeg tok medisinske og fysiske tester i går og i dag, og det er det de sier. Jeg føler meg veldig pigg og fin, og kjenner at skaden er på rett vei. Jeg kommer til et helt annet medisinsk apparat her enn hva jeg hadde i Kalmar, og det er veldig positivt.

- Hva har fire måneder med skade gjort med fotballformen din?

- Det blir spennende å se. Jeg tror jeg skal være i bra form. Jeg har fått trent godt hele veien, og har kommet tilbake og vært i full trening før jeg har fått tilbakeslag. Så jeg håper den skal gå bra. Det er alltid vanskelig å si. Men det er et bra fysisk apparat her som skal bygge meg opp igjen, så jeg tror det skal gå veldig fint.

- Kampformen er uansett skral?

- Det er den. Men jeg føler jeg har grunnlaget, så med gode treningsuker så burde det gå fort.

- Ser du for deg ordentlig å kunne konkurrere med Dorsin allerede i høst?

- Det blir en helhetssituasjon. Det blir Perry som må bestemme hva som er best for laget, og hvem han føler egner seg best til hvilke kamper. Jeg får bare komme meg tilbake så fort som mulig - innenfor hva som er lurt, for å komme tilbake i form og være klar til å kjempe med Dorsin om plassen.

- Du satser på at RBK henger med i cupene og får mange kamper utover høsten?

- Det er klart det. Jeg kommer hit for å spille. Jeg kommer ikke hit og er fornøyd med å sitte på benken. Jeg skal bare komme meg tilbake i form, og krige om en plass på laget!

PS! Skjelvik kunne ikke springe for fullt grunnet skaden, men fikk likevel nest beste resultat gjennom tidene på hurtighetstesten i går - bare slått av Kjell Rune Sellin.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Forhandlet om å bli back» i forumet! Diskutér «Forhandlet om å bli back» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb