English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
John Hou Sæter

John Hou Sæter
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn John Hou Sæter
Født 13.01.1998
Fødested Trondheim
Høyde / vekt 180 cm / 74 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane
Draktnummer 17
Andre klubber Trond, Ranheim, Stabæk
I RBK perioden 2014-2017
Overgangssum ukjent
Landslag G18-, G17-, G16- og G15-kamper


Sæter var et lite universialgeni som begynte på videregåene skole ett år før tida, samtidig som han hevdet seg både som klassisk pianist og fotballspiller. Etter å ha imponert for RBK2 fikk han trene litt med førstelaget høsten 2013. Påfølgende vinter fikk han også prøve seg mot Levanger.

- Han er en veldig spennende spiller. Han er veldig god og trygg med ballen. Du ser at han er en midtbanespiller som vil være involvert og som krever ball, sjøl om det er trangt og arbeidsbetingelsene er dårlige. Han vil være involvert i spillet, og er en god pasningsspiller, skrøt Per Joar Hansen på forhånd.

Med sine 16 år og 102 dager ble Sæter tidenes yngste Rosenborg-spiller da han offisielt debuterte mot Orkla i NM. I juni ble han så tatt opp i A-stallen - også det som yngstemann i historien. I mellomtida hadde han rukket å debuterte på G18-landslaget.

Han satte nok en rekord med debut i serien samme høst, og imponerte så i treningskamper vinteren 2015. Men utover å starte i tidlige kamper i NM og europaliga ble det mest benkesliting.

Belastningsskade i kneet ødela vinteren og våren 2016, og uten å ha fått spilletid på førstelaget ble han i august utlånt til Ranheim. Etter ni kamper og tre mål i 1. divisjon var han tilbake.

Men etter bare noen uker ble det full stopp med langvarig sykmelding på grunn av hjerteposebetennelse. Før han rakk å være tilbake på banen, valgte Rosenborg å selge Sæter til Stabæk i juli 2017.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb