English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Europacupdebut for Sæter
Skrevet av Thomas Myren, 8. juli 2015, 07:27

Returoppgjøret mot Vikingur blir dessuten første gang at John Hou Sæter starter en hjemmekamp for Rosenborg.

VS.


- Det blir artig å vise seg fram igjen! Det begynner å bli ei stund siden sist, konstaterer Sæter overfor rbkweb.no.

- Hvordan føler du formen din er akkurat nå?

- Jeg føler at jeg er i god form. Det begynner å bli ei lita stund siden kamp, men jeg føler jeg er i godt slag om dagen.

Formasjonstreninga tirsdag ettermiddag tydet på at 17-åringen vikarierer for Mike Jensen mot gjestene fra Færøyene. Dessuten får Emil Nielsen og Tomas Malec spille.

- Det å få mulighet i europacup ville ha vært veldig artig, syns Sæter.

- Spesielt stort i en europacupby som Trondheim?

- Ja, i hvert fall i Trondheim og med historien til Rosenborg, som alltid har vært gode ute i Europa. Det begynner å bli ei stund siden nå, men før i tida i hvert fall. Vi ønsker å komme tilbake til de tidene, og da må vi starte et sted.

- Vi har et veldig bra utgangspunkt for å komme videre i Europa, og det er det vi ønsker. Nå er det bare å fullføre oppgaven på torsdag.


Foto: Thomas Karlsen

John Hou Sæter hadde en god forsesong. Han startet cupkampene mot Vuku og Fløya og fikk et langt innhopp mot Tromsdalen, men i serien har han blitt avspist med kort opptreden på overtid i Sarpsborg.

- John skal få sine minutter, men det er ikke sånn at vi skal hive dem (juniorspillerne) utpå. De må være klare og i form for å få gode opplevelser, mener Kåre Ingebrigtsen.

- Kunne du turt å sette innpå Sæter for en litt sliten Jensen da dere lå under i Bodø?

- Hva jeg tenker rundt det, er ikke noe jeg diskuterer her. Vi bytter og gjør endringer for at vi skal være best mulig. Da handler det om hvordan folk er. Mike avgjør fotballkamper, og Glimt var langt mer slitne enn det vi var.

- Hva tenker du for hans del nå som Stamnestrø kommer?

- Det er klart det blir større konkurranse, men det skulle bare mangle i en klubb som Rosenborg. Vi skal spille to kamper i uka ganske lenge, så vi må ha spillere inn. Hvis ikke ... For oss handler det om seriegull, cupmesterskap og europaliga. Det handler ikke om enkeltspillere.

- John og andre unge som Sivert og Andreas har en fantastisk utviklingsarena her. Og de kommer garantert til å få spille A-lagsfotball i høst.

Hovedpersonen er diplomatisk:

- Magnus virker som en fin fyr og en veldig god fotballspiller. Vi har hatt en litt tynn stall - i hvert fall etter at Liam dro hjem, så det er bra med litt mer konkurranse. Jeg syns det er positivt for oss. Så blir det opp til meg å vise meg fram på trening, og ta plassen fra ham igjen.

- Hvordan vurderer du returoppgjøret med Vikingur?

- Vi har skaffet oss et veldig godt utgangspunkt - 2-0 borte er veldig bra. Vi vet at de kommer til å trykke til alt de har i duellene og gi oss en tøff kamp, så det handler for oss om å ta det seriøst og være påskrudd. Vi må et hakk opp fra den forrige kampen.

- De var nesten i ferd med å ta ledelsen på Færøyene ved flere anledninger.

- Ja, de hadde et par farlige muligheter på dødballer der. Så vi må luke bort dem. Det er et lag som legger seg bakpå, så vi forventer å styre spillet enda mer her. Vi skal klare det her! slår Sæter fast.

Tirsdag var Stefan Strandberg (kne) sammen med Morten Gamst Pedersen (lyske) tilbake i vanlig trening. Pål André Helland (lyske) drev derimot rolige balløvelser ved siden av.

Det gjenstår fortsatt å se om Strandberg og Helland er aktuelle som innbyttere, eller om RBK helt og holdent velger å spare de to nøkkelspillerne til seriekampen mot Odd. Det blir uansett Jørgen Skjelvik og Riku Riski som igjen vikarierer fra start mot Vikingur.

- Vi tar ut et lag både med tanke på at vi skal videre og ikke minst med tanke på at vi har en kamp på søndag, kommenterer Ingebrigtsen noe hemmelighetsfullt.

Neste uke kan det bli tur til Island. KR spilte 1-1 i Cork, og er foran returkampen i Reykjavik favoritter til avansement til 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen.

Avspark på Lerkendal på tordag er klokka 19. rbk.no viser kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Jonas Svensson - Holmar Eyjolfsson - Jørgen Skjelvik - Mikael Dorsin

John Hou Sæter - Ole Selnæs - Fredrik Midtsjø

Emil Nielsen - Tomas Malec - Riku Riski


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Europacupdebut for Sæter» i forumet! Diskutér «Europacupdebut for Sæter» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb