English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Glemte nervene etter kampstart
Skrevet av Marius Dahl, 25. april 2014, 07:12

John Hou Sæter ble den yngste debutanten i Rosenborg-historien mot Orkla. Selv om han skulle ønske han var mer involvert, var han lettet etter debuten.


Foto: Thomas Karlsen

FANNREM (rbkweb.no): - Det er noe alle gutter har drømt om siden de var små, så det er en drøm som går i oppfyllelse, innledet Sæter etter å ha kjempet seg gjennom køen av autografjegere og kommet en meter inn i garderoben.

Med sine 16 år og 101 dager er han sannsynligvis den yngste Rosenborg-debutanten noen sinne. Ola By Rise er fortsatt yngstemann i eliteserien med 16 år og 262 dager i 1977. Trolig har heller ingen vært yngre enn keeperlegenden i NM-sammenheng før i går: I gamle dager måtte klubbene søke dispensasjon for spillere under 18 år.

Men Sæter tenker ikke så mye over at han er yngst.

Beskjeden
- Det er veldig artig, men det er ikke det jeg tenker mest på. Det er vel mer at jeg får sjansen og at de viser at de har tro på meg og vil satse på meg. Det er veldig betryggende, sier han.

Hvorfor har de tro på deg?

- Det er nå deres tanker, men jeg har vist meg frem bra på treningene og gjort en del kampene jeg har spilt, sier Sæter.

Han fikk beskjeden kun timer før kampstart og fikk beroliggende instrukser fra Per Joar Hansen.

- Et par timer før kampen, på spillermøtet foran alle sammen sa han det. Det var veldig artig. Han ramset opp laget, sa at vi skulle spille spillet vårt og ikke være nervøs. Det er en helt vanlig kamp, gjengir unggutten.

- I starten kriblet det litt i magen, det er jo litt spesielt med debuten. Da kampen startet glemte jeg alt og hadde det bare artig og koste meg utpå der, smiler han.

Startet med assist
Det ble en kamp med hakk i plata for Rosenborg, der Tobias Mikkelsens 1-0-scoring var kampens eneste til innbytterne Tore Reginiussen og Alexander Søderlund punkterte kampen mot slutten. Førstemålet var faktisk Sæter sjøl med på å konstruere med en fin assist.

- Det var et langt oppspill til Chibuike, så flikker han den til meg. Jeg tok med meg ballen, og rullet den bare ut til Tobias. Så skjøt han den i lengste, sier han.

Takket han for pasningen?

- Han sa ikke noe spesielt, men jeg håper det!

- Skulle ønske jeg ble mer involvert
Til slutt ble det en relativt knepen 3-0-seier og Hou Sæter var ikke helt fornøyd med gjennomføringen til fjorårets cupfinalist.

- Vi spiller jo ikke vår beste kamp, for å si det sånn. Vi sliter både offensivt og defensivt. Vi vinner til slutt, men det er litt rotete og vi har mye å gå på, sier Sæter.

- Orkla spilte ganske bra, det er et lag som ville spille. Det var ikke noe lange baller eller noe. Vi skulle vel egentlig slått dem mer på en god dag, men det er for så vidt greit. Vi gikk videre og det var det som var målsettinga, oppsummerer han.

Den voksne unggutten skulle derimot ønske at han ble mer involvert i sin første kamp for trønderne.

- Jeg blir jo ikke så involvert, og vi får ikke til noe særlig spill, i hvert fall ikke i første omgang. Assisten i starten var jo artig å få med seg, men jeg skulle ønske jeg ble mer involvert, sier han.

Lover å gripe sjansen
Ambisjonene videre er å imponere mer på tredje nivå i norsk fotball, men advarer lagkameratene om han skulle få sjansen på ny.

- Fremover blir det vel mest 2. divisjon, for A-laget har jo en veldig sterk tropp, da særlig på midtbanen. Det er veldig mange gode, men hvis jeg skulle få muligheten videre, skal jeg gripe den, lover han.

Hva føler du etter din første kamp?

- Det er godt å ha gjennomført det, men det er bare å jobbe på med det vanlige, sier en svært voksen unggutt.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Glemte nervene etter kampstart» i forumet! Diskutér «Glemte nervene etter kampstart» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb