English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Regner med flere muligheter i eliteserien
Skrevet av Marius Dahl, 7. mai 2015, 07:11

Men Kåre Ingebrigtsen ber John Hou Sæter være tålmodig til tross for at 17-åringen fremdeles bare har åtte minutters spill i Tippeligaen.


Foto: Thomas Karlsen

TROMSØ (rbkweb.no): Han gikk fornøyd av Fløyabanen etter et komfortabelt avansement mot 3. divisjonslaget Fløya i går kveld. I sin fjerde obligatoriske kamp var trønderne overlegne i 6-0-seieren der Sæter mener han startet rotete, men kom mer inn i taktene etterhvert.

- Syns det går greit. Det er litt rotete i første omgang, men etter pause tar vi over og da syns jeg det går bedre med meg selv, sier Sæter.

- Jeg skulle ha scoret et par jeg også, men vi går videre og det er det som er målet. Vi får tidlige mål, så vi slipper å stresse, sier han.

Kåre Ingebrigtsen var også fornøyd med ungguttene og trakk spesielt frem indreløperen.

- Det er tøft, spesielt for John som starter. De smeller, takler, sparker og klorer bortimot. Han vokser frem i kampen og blir bare bedre og bedre, han dominerer. Det er kjempelæring, sier Rosenborg-treneren.

Sæter har spilt mest mot 3. divisjonslag når han har fått sjansen for A-laget. I knallhard kamp med Mike Jensen og Fredrik Midtsjø kan det se ut som det blir få sjanser til et innhopp på et formsterkt lag der leiesoldaten Liam Henderson har sittet ytterst på benken. Ingebrigtsen har mer is i magen.

- Det er ikke så fryktelig langt opp, jeg hadde skjønt det hvis han var i for eksempel Molde. Han spiller på A-laget, spiller cupkamper. Gutten er 17 år, så jeg tror vi skal være langsomme og ikke ha enorme forventninger. Han skal få vokse seg inn i rollen sin og få tid til det. Vi vet at han blir en viktig Rosenborg-spiller i lang tid fremover, sier Ingebrigtsen.

- Jeg regner med å få noen minutter, men det får noen andre svare på. Jeg håper jeg ikke er så langt unna. Jeg er fremdeles veldig ung, så jeg har tid. Selvfølgelig vil jeg spille, men det er bare å utvikle seg, så får jeg sjansen hvis jeg er god nok, sier Sæter disiplinert.

Men er det frustrerende å være ung og talentfull, men ikke få sjansen?

- Jeg tar med meg læringen jeg får hver dag av Mike, Ole, Fredrik og Liam. De er gode fotballspillere, så jeg tar med meg læring og håper jeg får spilletid. Som fotballspiller blir man irritert om man er på benken, man vil jo alltid spille. Det er læring det også, det kan ikke gå oppover hele tiden, sier unggutten.

- Jeg kan lære alt: behandling av ball, defensivt arbeid. Det er mye å velge å lære av gode fotballspillere. Særlig Mike og Fredrik som indreløpere har vært jævlig gode så langt, så all ære til dem. Jeg kan se på hva de gjør, hva jeg kan bli bedre på, hvordan bli enda bedre enn dem fremover. Begge lærer meg mye, sier Sæter.

Vinteren har ikke vært optimal, der en leggskade på La Manga og påfølgende EM-kvalifisering med G17-landslaget satte ham tilbake i køa.

- Det ødela mye, så det var kjipt. Nå blir det ikke så mye landslag fremover, så da får jeg fokusert på Rosenborg. Det er det jeg vil, jeg vil spille for Rosenborg, så får landslaget komme senere, sier han.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Regner med flere muligheter i eliteserien» i forumet! Diskutér «Regner med flere muligheter i eliteserien» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb