English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
John Pelu

John Pelu
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn John Pelu
Født 02.02.1982
Fødested Ouagadougou, Burkina Faso
Nasjonalitet Sverige
Høyde / vekt 174 cm / 68 kg
KARRIERE
Posisjon Midtbane og angrep
Draktnummer 9
Andre klubber Helsingborg, Öster, Kongsvinger, Haugesund
I RBK perioden 2008-2009
Overgangssum 3 500 000 kr
Landslag G19- og G18-kamper


Pelu imponerte stort for Kongsvinger i 2007. 100 % Fotball kåret svensken til årets spiller i 1. divisjon, mens VG hadde ham som nest beste. Etter tilsynelatende kjappe forhandlinger, ble han klar for Rosenborg tredje juledag.

- Han er en spiller som er involvert i scoringer, og en sånn angrepsspiller er alltid interessant. Han scoret masse mål og hadde mange assists for Kongsvinger i fjor. Han er spennende; har stor fart, er frekk i spillet sitt og er en god avslutter, skrøt Erik Hoftun.

Debutsesongen ble likevel et mareritt. Pelu hadde ikke fått trent ordentlig på to måneder på grunn av vonde lysker da han kom til RBK, og han fikk et treningssjokk. Formen steg utover våren, men han ble utestengt fra både første- og andrelaget i store deler av mai etter å ha sparket etter en Tromsdalen-spiller.

Først i juni mot Viking fikk Pelu starte en seriekamp. Kjappfoten imponerte i tospann med Steffen Iversen, men prestasjonene kom helt i skyggen av påstand om filming og påfølgende mediestorm.

I mellomtida spilte Pelu bra igjen mot Brann et par dager senere, men pådro seg en alvorlig lårstrekk. To små innhopp mot NAC Breda i Intertoto-cupen kom for tidlig, og først i oktober var han tilbake i kamp. Han overbeviste med målgivende pasning mot Brøndby og mål mot Lyn, men ble plassert på benken da Iversen var tilbake fra skade.

Påfølgende kneoperasjon til Iversen ga Pelu mye spilletid i oppkjøringa vinteren 2009, men etter kjøp av både Rade Prica og Dario Zahora virket veien til en fast plass lang. Etter et mislykket prøvespill hos Houston Dynamo ble svensken utlånt til Haugesund til 1. august.

Vårsesongen var slett ikke topp med to mål på ti kamper i 1. divisjon, men rogalendingene valgte likevel å kjøpe fri Pelu.

- Du kan si at han har fått få sjanser, og har vært mye skadet, men sånn er fotballen - den er ganske brutal, sa Hoftun.

John Pelu har ghanesiske foreldre, men ble født i Burkina Faso før familien flyttet til Helsingborg, da han var fire år gammel.

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb