English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- La tvilen komme til gode
Skrevet av Thomas Myren, 6. juni 2008, 12:55

I dag blir skjebnen til John Pelu avgjort. Rosenborg mener tvilen om at det egentlig var filming bør komme tiltalte til gode.

Historisk Pelu-avgjørelse (02.06.08)
- Dommeren har alltid rett (01.06.08)

"Det fremstår som særdeles dårlig skjønn av Forbundsstyret å anmelde et tilfelle av mulig filming, hvor TV-bildene viser at den som angivelig filmer i situasjonen både blir forsøkt hindret og skadet i situasjonen," skriver Nils Skutle og Erik Hoftun i sitt tilsvar.

Det påståtte skuespillet i 2-0-seieren over Viking ble av styret i Fotballforbundet anmeldt som "upassende opptreden". Etter planen skal doms- og sanksjonsutvalget i dag behandle innstillinga om to kampers utestengelse.

"Enhver rimelig tvil skal komme spilleren til gode.

(...)

Det stilles store spørsmålstegn ved at det forhold at Pelu uomtvistelig fikk krampe i situasjonen - noe kampbildene selvfølgelig også viser - verken er vurdert eller hensyntatt," skriver Rosenborg.

RBK viser til uavisa.no sine bilder av straffesituasjonen.

"Vi mener bildet langt på vei dokumenterer at beina "visner i krampe", og dette er årsaken til fallet. Som det går frem av ansiktsuttrykket til Pelu, er han fortsatt på vei inn i boksen, og "vet" ikke ennå at beina ikke er med ham.

(...)

Det stilles videre store spørsmålstegn ved Forbundsstyrets vurdering av den kroppskontakt som var mellom spillerne Pelu og Soma. (...) Somas tak i armen til Pelu kan åpenbart ikke oppfattes på annen måte enn at Soma bevisst forsøker å hindre Pelu. Til tross for at Pelu selv er av den oppfatning at dette ikke var årsaken til fallet, kan en ikke under noen omstendighet utelukke at berøringen kan ha forårsaket fallet.

På bakgrunn av overnevnte kan det ikke være tvil om at spilleren ikke filmet seg til et straffespark."

Rosenborg mener videre at president Sondre Kåfjord og hans styre har latt seg påvirke av pressehysteriet i etterkant:

"(...) forståelsen av billedmaterialet framstår som særdeles unyansert og er åpenbart sterkt preget av den fremstillingen saken har fått i media etter kampslutt."


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- La tvilen komme til gode» i forumet! Diskutér «- La tvilen komme til gode» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb