English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Pelu solgt til Haugesund
Skrevet av Thomas Myren, 29. juli 2009, 21:31

John Pelu har lyktes greit under utlånet i Haugesund, som nå velger å kjøpe fri svensken.


Foto: Thomas Karlsen
- Du kan si at han har fått få sjanser, og har vært mye skadet, men sånn er fotballen - den er ganske brutal, sier Erik Hoftun til rbkweb.no.

Pelu imponerte stort for Kongsvinger i 2007, og ble kåret til årets spiller. Debutsesongen i Rosenborg ble likevel et mareritt. Svensken hadde ikke fått trent ordentlig på to måneder på grunn av vonde lysker da han kom til RBK, og han fikk et treningssjokk. Formen steg utover våren, men han ble utestengt fra både første- og andrelaget i store deler av mai etter å ha sparket etter en Tromsdalen-spiller.

Først i juni mot Viking fikk Pelu starte en seriekamp. Kjappfoten imponerte i tospann med Steffen Iversen, men prestasjonene kom helt i skyggen av påstand om filming og påfølgende mediestorm.

I mellomtida spilte Pelu bra igjen mot Brann et par dager senere, men pådro seg en alvorlig lårstrekk. To små innhopp mot NAC Breda i Intertoto-cupen kom for tidlig, og først i oktober var han tilbake i kamp. Han overbeviste med målgivende pasning mot Brøndby og mål mot Lyn, men ble plassert på benken da Iversen var tilbake fra skade.

Påfølgende kneoperasjon til Iversen ga Pelu mye spilletid i oppkjøringa i vinter, men i timene før overgangsvinduet stengte ble han leid ut til Haugesund. Nå er John Pelu altså solgt etter to mål på ti kamper i 1. divisjon.

- Da vi hentet Rade Prica og Dario Zahora ble hans status lenger bak i køa, kommenterer Hoftun, som trolig aldri vurderte å inkludere Pelu i A-stallen til høsten.

Juska Savolainen er omtrent i identisk situasjon som Pelu etter å ha mistet hele debutsesongen i fjor på grunn av skader før han ble lånt ut til gamleklubben Tampere.

- Etter at Juska fikk noen sjanser ble han skadet og var ute lenge. Mens han var ute, hentet vi Anthony Annan i hans posisjon. Det vil si at han rykket et hakk bak i køa, slår Hoftun fast.

Det er ventet at framtida til finnen blir offentliggjort med det aller første.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Pelu solgt til Haugesund» i forumet! Diskutér «Pelu solgt til Haugesund» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb