English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2021
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Alejandro Lago

Alejandro Lago
foto: Studio-G
FAKTA
Fullt navn Eduardo Alejandro Lago Correa
Kallenavn Alej, Canario, El pulpo
Født 28.06.1979
Fødested Treinta y Tres, Uruguay
Høyde / vekt 187 cm / 78 kg
KARRIERE
Posisjon Forsvar
Draktnummer 18
Andre klubber Peñarol, Fénix, Bella Vista, IFK Göteborg, Montevideo Wanderers
I RBK perioden 2005-2011
Overgangssum ukjent
Landslag A-kamper


Lago ble hentet til Lerkendal sammen med landsmannen Sebastián Eguren i juli 2005. Han var etablert på landslaget, som tok bronse i Copa America sommeren før.

- Lago er en solid og robust forsvarsspiller. Han spiller enkelt og har bra fart, skrøt Rune Bratseth etter at overgangen fra Fénix var i orden.

Midtstopperen gikk i likhet med Eguren rett innpå laget, men etter at Per-Mathias Høgmo tok over som trener, ble det mindre og mindre spilletid for dem begge. Høgmo begrunnet vrakinga av Lago med at han hadde en for primitiv spillestil.

På nyåret ble det derfor bestemt at duoen skulle leies ut. Mulige overganger til Brann og svenske Hammarby ble skrinlagt på grunn av vanskelig regelverk til Utlendingsdirektoratet og FIFA, før det til slutt ordnet seg med utlån til Bella Vista i hjemlandet.

Etter å ha spilt fast for Bella Vista våren 2006, vendte Alejandro Lago tilbake til Skandinavia. Denne gang på utlån til IFK Göteborg. Lago spilte fast i begynnelsen, men imponerte ikke nok til at svenskene benyttet seg av sin kjøpsopsjon.

Dermed var han tilbake i RBK igjen. Han fikk spille et par kamper i løpet av våren 2007, da Christer Basma, Miika Koppinen, Vidar Riseth og Bjørn Tore Kvarme alle sleit med skader i perioder, men på høsten var han ute av laget for godt. Han ble et offer for regelen om at bare tre spillere utenfra EØS kunne være med i kamptroppene, og i hard konkurranse med Yssouf Kone, Abdou Traore og Didier Konan fikk Lago dermed ikke engang være med på benken.

Som en konsekvens av dette maktet Lago heller ikke å oppfylle kravet om å ha spilt halvparten av kampene for å få ny arbeidstillatelse; spilte ni av 40 kamper. RBK så seg derfor nødt til å avslutte samarbeidet i november - ett år før kontrakten gikk ut, sjøl om klubben egentlig var interessert i å beholde hardhausen.

Ved juletider ble derimot reglene endret: Utenlandske spillere fra og utenfra EØS-området ble likestilte, og kravet om spilletid forsvant. RBK, som hadde mistet både Koppinen og Riseth, valgte derfor å hente tilbake Lago.

Etter at Vadim Demidov ble trukket opp på midtbanen og Bjørn Tore Kvarme ble skadet og senere la opp, ble Alejandro Lago foretrukket sammen med Kris Stadsgaard i midtforsvaret. Endelig fikk han spille kamper, og vist de kvalitetene RBK hadde kjøpt ham for.

Derfor valgte han samme høst å skrive ny treårskontrakt med Rosenborg. 2009 ble også hans klart beste sesong, da han startet 21 av 30 seriekamper og bidro sterkt til seriemesterskapet med sin oppofrende spillestil.

Den påfølgende sesongen maktet både Stadsgaaard og Demidov å holde seg skadefrie, og Lago ble igjen vraket. Da førstnevnte ble solgt til Malaga, fikk i stedet innleide Mattias Bjärsmyr ta over.

Det ble derfor tidlig klart at RBK og Lago kom til å skille veier etter sesongen 2011, som heldigvis for den populære hardhausen fikk en oppløftende slutt ettersom han i skadefraværet til Simen Wangberg ble foretrukket sammen med nyinnkjøpte Jim Larsen.

Lago reiste deretter hjem, og skrev under for Montevideo Wanderers - gamleklubben til Eguren.

PS! Lago imponerte i begge kvalifiseringskampene mot Steaua Bucuresti høsten 2005. I hjemmekampen måtte han tvinges av banen etter å ha spilt nesten en hel omgang med brukket håndledd. Snakk om å ofre seg!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2021 RBKweb