English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vil ikke avslutte tomhendt
Skrevet av Thomas Myren, 18. september 2011, 23:02

Alejandro Lago starter sin sjette kamp av de siste åtte, og håper å kunne hjelpe Rosenborg videre oppover tabellen før han forlater Trondheim.


Foto: Thomas Myren

- Det har vært mye opp og ned denne sesongen. Det har vært mange spillere som har kommet og gått, og det har hatt mye å si. Stabiliteten har manglet, konstaterer Lago overfor rbkweb.no.

- Men nå går det bedre?

- Fordi jeg spiller! gliser uruguayaneren.

- Laget har blitt mer kompakt, og alle spillerne har funnet seg mer til rette. Vi trener bra, og har fått til en bra måte å spille på. Dessuten spiller vi bare Tippeliga nå. Vi har tapt og er ute av cupene.

- Hvordan har Jan Jönsson bidratt?

- Han er veldig bra. Han er en trener som snakker mye med spillerne. Det er veldig viktig at treneren kommer og snakker med hver enkelt spiller; forklarer hva han liker at spilleren skal gjøre, syns Lago.

Rosenborg valgte å gi midtstopperen tidlig juleferie i fjor for å få besøke ungene etter samlivsbruddet. Det lange avbrekket innvirket på formen i vinter, og Lago havnet bak i køa. Men etter utlånet av Simen Wangberg, vrakinga av Mattias Bjärsmyr og skaden til Jon Inge Høiland spilte han fast i april og mai.

- Jeg spilte bra en periode, men så kom ferien i Uruguay og problemene med vulkanen i Chile. Etter jeg kom tilbake, fikk jeg ikke spille mer. Jeg vet at jeg kom for seint tilbake, men det var ikke min egen feil - det var på grunn av naturen, slår Alejandro Lago fast.

I mellomtida hadde Wangberg blitt hentet tilbake fra Ranheim.

- Når jeg kom tilbake, spilte Simen bra. Selvfølgelig forstår jeg at man ikke kan ta en spiller ut av laget igjen med en gang, men jeg burde ha fått en ny sjanse. Det fikk jeg ikke. Hvorfor, vet jeg ikke.

Den siste måneden har skader og karantener likevel gitt ham mye spilletid. I øyeblikket er både Wangberg og Per Verner Rønning skadet. Spørsmålet er om Lago vil kunne gi sine to trønderske utfordrere konkurranse om plassen sammen med Jim Larsen.

- Jeg tenker bare trening og å forsøke å få spille. Dessuten vil jeg gjerne vinne gull - eller sølv eller bronse. Vi må vinne noe, og ikke avslutte tomhendt, syns hardhausen.

Alejandro Lago ankom Trondheim for seks år siden. Med unntak for en opptur med Erik Hamrén som trener, har han for det meste måttet slite benken. Derfor ble klubb og spiller tidlig enige om at han ikke forlenger sin utgående kontrakt.

- Hvor går ferden i januar?

- Jeg vet jeg ikke ennå. Jeg har heller ikke begynt å lete etter ny klubb - det er masse tid.

- Vil du tilbake til Uruguay eller fortsette i Europa?

- Jeg vil egentlig tilbake for å være sammen med familien min, men hvis Liverpool - eller Bodø/Glimt for den del - kommer og vil ha meg, må jeg tenke over saken: Hvilken klubb er det - er den bra? Det må være en bra kontrakt for at jeg skal være to år til i Europa. Fordi den tida med familien som jeg mister nå, får jeg aldri igjen.

- Egentlig tror jeg at jeg drar tilbake til Sør-Amerika - kanskje Uruguay eller Argentina. Da havner jeg nærmere familien min.

Men først skal han altså fullføre med stil i Norge. Start blir første utfordring.

- Vi må stadig prøve å spille bedre og bedre. Vi vant 6-0 i forrige serierunde, men i 1. omgang gjorde vi mange gale valg. Det må korrigeres. Vi må være våkne hele tida, og ikke sovne. Hver kamp er vanskelig fordi alle sammen vil vinne mot oss: De er desperate etter poeng.

- Vi må være rolige og konsentrerte, og prøve å vinne alt som er igjen, slår en medaljesugen Alejandro Lago fast.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vil ikke avslutte tomhendt» i forumet! Diskutér «Vil ikke avslutte tomhendt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb