English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Kan gå rett inn på laget
Skrevet av Thomas Myren, 13. juli 2005, 13:22

Per Joar Hansen har stor tro på Alejandro Lago og Sebastián Eguren, og utelukker ikke at den nyinnkjøpte uruguayanske duoen går inn på et Rosenborg-lag som sliter.


NYTT ARBEIDSANTREKK: Alejandro Lago og Sebastián Eguren var i formiddag endelig på plass på Lerkendal.

Foto: Thomas Myren

- Skal gi alt for RBK (11.07.2005)
RBK kjøper Uruguay-stjerner (07.07.2005)

Alejandro Lago

Fullt navn: Eduardo Alejandro Lago Correa
Født: 28. juni 1979
Fødested: Montevideo, Uru.
Høyde/vekt: 187 cm / 78 kg
Posisjon: midtstopper
Tidl. klubber: Peñarol, Fenix
Landskamper/mål: 20 / 0
Sebastián Eguren

Fullt navn: Sebastián Eguren Ledesma
Født: 8. januar 1981
Fødested: Montevideo, Uru.
Høyde/vekt: 186 cm / 84 kg
Posisjon: midtbane
Tidl. klubber: Nacional, Montevideo Wanderers
Landskamper/mål: 12 / 0
Lago og Eguren ble presentert under en pressekonferanse på Brakka i formiddag, og gjennomgangstonen var at spillerne må få god tid til å tilpasse seg Norge og norsk fotball. Likevel ser ikke Perry bort i fra at han tidlig tar i bruk kvalitetene til to ferskingene.

- De har solid erfaring fra landslaget og internasjonale klubbkamper, og har alle forutsetninger til å gå rett inn på laget, sier Hansen til rbkweb.com.

Skal finstuderes
Om halvannen uke tar Rosenborg fatt på høstsesongen med bortekamp mot Aalesund. Men først venter to treningskamper mot svensk motstand; Östersund på lørdag og GIF Sundsvall på onsdag.

- Ja, vi får gode muligheter til å se Lago og Eguren i aksjon. Samtidig har vi over ei treningsuke igjen hvor vi kan finstudere dem under spillsekvenser, sier Perry, som så vidt har begynt å drille duoen i Rosenborg-fotball.

- Vi har allerede gått gjennom mange faser av spillet vårt. Dette er karer med gode fotballhoder, og de har allerede fått en god forståelse for hvordan vi spiller, sier RBK-treneren.

Også talentspeider Terje Liverød, som er mannen bak de to overgangene, tror parhestene fra Sør-Amerika raskt vil finne seg til rette i eggensk 4-3-3.

- Defensivt er det helt likt med soneforsvar både i Norge og Uruguay, og også offensivt er mye det samme som det de er vant til, sier Liverød, som nok en gang slår fast at RBK har gjort to knallkjøp:

Toppspillere
- Eguren og Lago er blant de 4-5 beste i hjemlig serie.

- Hvilket nivå ligger uruguayansk eliteserie på i forhold til norsk Tippeliga?

- Det er et veldig ujevnt nivå på serien i Uruguay. Landet tappes årlig for de beste spillerne, og det svekker serien. Samtidig skal vi huske at Uruguay er et lite land med bare 2,5 millioner innbyggere. Likevel vil jeg si at de to toppklubbene Nacional og Peñarol er bedre enn de beste norske lagene, mens de dårligste klubbene i Uruguay er på nivå med de dårligste norske, sier Liverød til rbkweb.com.

Sandefjord-karen er sikker på at Sebastián Eguren og Alejandro Lago vil tilføre RBK mye.

- Alejandro har jeg fulgt tett i tre år, siden han spilte for Peñarol. Jeg har sett ham i både klubb- og landskamper. Han er hurtig, og har et godt hodespill. Han vet sine begrensninger, og velger alltid enkle løsninger, forteller Liverød, som mener Eguren er et enda bedre kjøp:

- "Seban" har jeg fulgt siden han spilte på G19-landslaget, og han er helt i toppen i Uruguay. Han er en defensiv midtbanespiller med gode offensive kvaliteter og en meget god høyrefot.

- Hans utestengelse er Rosenborgs lykke. Han hadde forlengst vært i en storklubb i Europa om han ikke hadde blitt utestengt. Det hadde vært umulig for Rosenborg å hente ham for eksempel for halvannet år siden, sier Liverød.

Skikkelige gutter
Ikke overraskende ble nettopp dopingkarantenen til Eguren et hett emne under pressekonferansen. Midtbanespilleren testet positivt på kokain etter en bortekamp i Ecuador i Copa Libertadores (Sør-Amerikas svar på Champions League) 12. februar i fjor. Stoffet skal ha vært i koka-teen spillerne fikk for å takle den ekstreme høyden i Quito, 2800 m.o.h.

- Jeg drakk bare vanlig maté, som selges i alle butikker i Andesfjellene, forteller Sebastián Eguren.

Fotballforbundet i Uruguay hadde full forståelse for dette, men følte ikke de bare kunne avvise den positive dopingtesten. Som et slags kompromiss fikk 24-åringen minstestraffen: Seks måneders utestengelse fra all fotball.

- Det var sjølsagt trist, men jeg hadde hele tida en rein samvittighet. Karrieren ble dessverre satt litt tilbake fordi jeg ikke fikk spille kamper, men jeg trente godt gjennom hele perioden, sier han.

Enkelte (lokal)medier har framstilt Eguren som bortimot et narkovrak, og dette tilbakeviser Terje Liverød på det sterkeste:

- Dette er to ikke-røykere og avholdsmenn med en meget profesjonell innstilling til idretten sin. De har en adskillig bedre innstilling enn mange av spillerne her til lands, slår Liverød fast.

PS! Eguren og Lago rakk ikke å gjennomføre medisinske tester i går kveld. Dette vil i stedet bli foretatt i ettermiddag, og sjøl om dette skal være en formalitet, venter man med å skrive under kontraktene, som binder duoen til Lerkendal ut 2008-sesongen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Kan gå rett inn på laget» i forumet! Diskutér «- Kan gå rett inn på laget» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb