English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Maribor - Rosenborg 1-3
Skrevet av Thomas Myren, 7. august 2019, 22:11

RBK tok et stort steg nærmere nytt gruppespill.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Av og til har du dagen
- Jeg så at han kom til å score!
- Kan vise seg å være helt avgjørende
- Jeg har holdt meg klar
- Et fantastisk resultat
Bilder fra Maribor - Rosenborg


MARIBOR (rbkweb.no): Utgangspunktet foran returoppgjøret i Trondheim på tirsdag er i hvert fall fantastisk.

- De må vel score tre mål, så det blir tøft for dem. Men vi må opp på vårt beste, skal vi klare å holde dem borte. Så det er alt å spille om, advarte likevel Alexander Søderlund.

Avansement til fjerde og siste runde i Champions League-kvalifiseringa sikrer 130 millioner kroner og kamper fram til jul ettersom at taperen av det påfølgende dobbeltoppgjøret mot Ferencvaros eller Dinamo Zagreb får europaligaplass.

Marius Lundemo ble i forkant friskmeldt etter lyskeskade. Anders Konradsen måtte derimot melde forfall på kampdag etter lårskaden i Sarpsborg. Noe overraskende ble Gjermund Åsen valgt foran Anders Trondsen som vikar.

Allerede etter et drøyt kvarter i Slovenia måtte Tore Reginiussen gi seg med lårskade, som var forårsaket av et spark i leggen(!) mot BATE i forrige runde. Gustav Valsvik kom inn og spilte sin klart beste kamp etter ankomsten i vinter.

Rosenborg hadde god kontroll i en sjansefattig 1. omgang. Søderlund headet i stanga på et frispark, men han var uansett offside.

Rett etter pause løsnet det for midtspissen, som overraskende stilte seg opp for å ta et frispark fra over 25 meter. Det harde skuddet gikk mot lengste kryss, og keeper greide ikke å slå ballen vekk.

- Jeg har stått på frisparklista i hele år, men jeg har ikke tatt noen. Horneland husker fra Haugesund-tida at jeg tok en del frispark der og scoret. Så sa Marius at "nå er det på tide at du tar det". Heldigvis gikk ballen inn, blunket Søderlund.

Så steg rogalendingen til værs ved bakre stolpe og headet i mål et innlegg fra Åsen, som hadde fanget returen på sitt eget frispark. Også Søderlund måtte deretter gi seg med lårtrøbbel.

Det ble ny spenning, da Valsvik lot Marcos Tavares vende opp og skyte stang inn fra 20 meter. Men RBK gikk rett til motangrep fra avspark:

Innbytter Pål André Helland veggspilte med David Akintola. Helland ble så taklet sånn at det nesten ble sjølmål, men ballen ble reddet på streken. Mike Jensen saksesparket den dårlige klareringa i mål.

- Det var selvfølgelig en kjempeviktig scoring på et kjempeviktig tidspunkt. Vi bytter gjerne et mål i mot for å få et mål selv. Sånn er det når man er på bortebane, slo Jensen fast.

De resterende 20 minuttene ble mest en transportetappe mot slagne slovenere.

- Energinivået datt i noen minutter, men vi tok tak i det igjen og fikk en ny scoring. Det ga energi til å stå i helt ut, oppsummerte Eirik Horneland.

Kampfakta

Maribor1-3Rosenborg
Marcos Tavares 70Alexander Søderlund 50, 63
Mike Jensen 71

Onsdag 7. august 2019 20:15
Champions League 3. kvalifiseringsrunde, Stadion Ljudski vrt, Maribor
10 316 tilskuere og vist på TV2 Sport 1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen (Gustav Valsvik 14), Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Marius Lundemo, Gjermund Åsen (Anders Trondsen 80) - David Akintola, Alexander Søderlund (Pål André Helland 68), Samuel Adegbenro

Gult kort RBK: Samuel Adegbenro og Mike Jensen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Djordje Denic, Yann-Erik de Lanlay og Emil Konradsen Ceide


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Maribor - Rosenborg 1-3» i forumet! Diskutér «Maribor - Rosenborg 1-3» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb