English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Spiller om minst 130 millioner
Skrevet av Thomas Myren, 2. august 2019, 01:32

Vinneren av Maribor - Rosenborg er sikret gruppespill og store premiepenger.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Nogometni klub Maribor


Stiftet: 1960
Hjemby: Maribor, Slovenia
Hjemmebane: Ljudski vrt
Meritter: 15 seriemesterskap og 9 cupmesterskap
Europacup: statistikk
nkmaribor.com
- For oss handler det om å prøve å ta oss videre til det absolutt siste hinderet. Det blir to tøffe kamper, innleder André Hansen til rbkweb.no.

Laget som går videre til 4. runde i kvalifiseringa til Champions League er sikret en bonus på 50 millioner kroner i tillegg til europaligagruppespill. Inkludert TV- og billettinntekter omtrent som i fjor vil det si inntekter på 130 millioner fra kvalifisering og gruppespill.

Dersom Rosenborg skulle greie mesterstykket å vinne også den avgjørende kvalifiseringsrunden og sikre det første gruppespillet i Champions League siden 2007, vil UEFA-utbetalingene kunne bli på opp mot 200 millioner. Det er litt usikkerhet rundt fordeling av TV-penger og bonus for historiske prestasjoner, så tallet kan bli noe mindre. I tillegg kan RBK håpe på billettinntekter på 30 millioner.

Det vil si at mesterliga vil være verdt rundt 100 millioner mer enn kombinasjonen av å vinne 3. runde for så å tape 4. runde.

- Vi vet hva som ligger i potten. Men jeg tenker ikke så mye på penger. Det er viktig for klubben, men jeg tenker mer på at vi får muligheten til å spille nok et europeisk gruppespill, kommenterer Hansen.

- Hvis vi skulle være både dyktige og heldige nok til å komme til Champions League-playoff, tror jeg at det vil gjøre noe mentalt òg. Da vet du at du har sikret deg gruppespill. Si at vi møter et steinbra lag, kan vi gå ut med lave skuldre og bare gjøre et forsøk.

- Vi får også en siste mulighet om vi skulle ryke ut i neste runde, påpeker keeperen, vel vitende om at taperen får spille 4. runde i europaligakvalifiseringa for utslåtte seriemestere.

Inntil videre er Maribor i fokus. Igjen har Rosenborg fordelen av å avslutte på hjemmebane.

- Det blir forhåpentligvis et smekkfullt Lerkendal. Det var godt å se stemninga og trykket i dag. Det er lenge siden at det har vært så mye folk på stadion. De sier at det er 12-13 000 på eliteseriekampene, men det er ikke alltid det faktisk har vært det, påpeker Hansen.

- Du kunne delvis mimre tilbake til Ajax-kampen, da vi scoret 1-0. Du ser at det betyr mye for folk, og det er artig å få oppleve igjen.

- Hvordan oppsummerer du møtet med BATE Borisov?

- Over to kamper syns jeg vi fortjent går videre. Vi er bedre enn BATE i 150 av 180 minutter. Men igjen handler det om å score mål, og der viste BATE seg gode - spesielt i Hviterussland. Sjansene de kommer til, er ofte tilstrekkelig store nok til å score mål på.

- Det er der vi har litt å gå på - særlig i Europa: Hvor klare gjennombrudd får vi? Særlig i den første kampen skaper vi en del halvfarligheter - tett på store muligheter, men det blir sjeldent at vi får folk fri i gode posisjoner. Der er ofte lagene som vi møter - jo lengre vi kommer - hvassere enn oss, selv om vi kan være jevnbyrdige eller bedre i banespillet.

- Vi hadde noen sjanser som var klare nok. Baba har én og Søder to svære. Tore sitt skudd kommer fort på Søder i 1. omgang, og ballen er bortom en før Baba får muligheten til å score i 2.omgang. Men du kan få en snikende følelse av at "faen, nå går det ikke" når vi ikke scorer på disse sjansene. Men over to kamper gjør vi oss fortjent til å gå videre, og da er det godt å få uttelling.

- Det er sterkt å skape så mange sjanser på et så godt lag som BATE?

- Ja, det syns jeg. Det kan være at de føler at de har mer kontroll enn det det ser ut som, og vi så også der borte - særlig i 2. omgang - at vi ikke klarte å bryte dem ordentlig ned sjøl om vi har ballen mye.

- Det var litt vanskelig i dag òg: Hvor tidlig det første målet kommer, har mye å si for kampen. Det kommer såpass seint at det er en fordel. Også så BATE-gjengen bra slitne ut på slutten. Det er greit å vite når man skal sikre et resultat.

- Helland var superinnbytter.

- Ja, det er viktig at vi kan bidra alle mann. Om man kommer inn fra benken eller starter, så trenger vi alle mann. Det er sikkert godt for Pål, og det er godt for laget at han var med og sikret avansementet.

- Nå blir det igjen seriekamper mellom europacupkampene.

- Det har vi blitt godt vant til. Jeg kan selvfølgelig bare snakke for meg sjøl, men de fleste av guttene har spilt her i mange år. Vi trives godt med at det er mye kamper. Det blir litt reising, men vi har vist at vi håndterer sånne perioder bra. Det er andre lag som klager litt mer.

- Men det blir selvfølgelig større slitasje, og vi må ha litt flaks og marginer når det gjelder skadesituasjonen og gule kort.

- Dere skal fortsette poengjakta i serien i Sarpsborg.

- Ja, vi kan ikke vente med å ta de poengene som vi trenger. Muligheten der vi kanskje tidligere kunne gå på en uavgjort eller rullere stort på laget, er dessverre ikke her i år. Det vil selvfølgelig legge litt føringer for laguttak. Totalbildet kan bli litt annerledes i år. Men det der med å spille midtuke og helg, er vi i hvert fall godt vant til, avslutter André Hansen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Spiller om minst 130 millioner» i forumet! Diskutér «Spiller om minst 130 millioner» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb