English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Vil redusere underskuddet til fire millioner
Skrevet av Thomas Myren, 1. desember 2013, 14:21

Rosenborg håper å oppnå balanse i regnskapet i 2015. Neste år må derimot igjen sparepenger brukes for å dekke tap.

- I 2013 taper konsernet 10-12 millioner. Det er store tall, men vi har råd til å ta en styrt opprydning, innleder Ivar Koteng til Dagens Næringsliv.

Etter finaletapet for Molde havner underskuddet ventelig på det dårligste alternativet, altså tolv millioner. Dette er 50 prosent verre enn budsjettet med et underskudd på åtte millioner - ti millioner for hovedaksjonær RBK.

Avviket skyldes først og fremst svikt i sponsorinntektene på opptil ti millioner, noe som var med på å koste Hroar Stjernen jobben. Salg av Tarik Elyounoussi og Borek Dockal var med å redde resultatet, som ikke fikk drahjelp av verken mesterskap eller gruppespill i europaligaen.

Underskuddet er heldigvis langt mindre enn 33 millioner i 2011, 25 millioner i 2010, 39 millioner i 2009 og 12 millioner i 2008 - samlet 109 millioner. I fjor sto hovedaksjonær RBK derimot igjen med gevinst på 53 millioner etter salg av tomt til hotell og kontorbygg.

- Nå fokuserer vi mer på sport og mindre på annet, som eiendom og kurs- og konferansevirksomhet. Vi må bli bedre på det vi kan best - fotball, slår Koteng fast.

- Endringene som er blitt gjort har vært nødvendige. Det kan synes som om fotballklubber bare drives fram til den neste kampen, så man trenger bedre økonomistyring. Ambisjonen vår er Europa-spill, og da må vi ha økonomisk ryddighet. I 2015 skal vi gå i balanse, sier han videre.

Et viktig ledd i forsøket på å bli kvitt de årlige tapene, er å kutte spillerlønningene med ytterligere fire millioner.

- I likhet med andre klubber må også vi kutte for å komme ned på fire millioner i tap neste år og balanse i 2015, konstaterer styrelederen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Vil redusere underskuddet til fire millioner» i forumet! Diskutér «Vil redusere underskuddet til fire millioner» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb