English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Vålerenga 2-0
Skrevet av Thomas Myren, 26. september 2018, 21:51

Etter oppskriftsmessig seier er RBK bare et steg unna ny cupfinale.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg liker å springe
- Det ga effekt
- Ingen kan være klar så snart
- Det virker ikke veldig alvorlig
Bilder fra Rosenborg - Vålerenga


- Det er mange i garderoben som vil spille cupfinale og vinne den norske cupen, smilte Alex Gersbach til rbkweb.no.

Australieren måtte brått i aksjon i kvartfinalen da Birger Meling skadet høyrelåret etter bare halvannet minutt.

I forkant hadde RBK gjort tre forandringer på laget, der Besim Serbecic, Marius Lundemo og Yann-Erik de Lanlay kom inn. Even Hovland ble hvilt, Anders Trondsen sleit igjen med lysken mens at Jonathan Levi var vraket.

Med Rini Coolen som trener hadde RBK bare startet i klassisk 4-3-3 i kampene mot Shkendija. Begge gangene valgte man tidlig å snu midtbanen for å få bedre kontroll. Mot Vålerenga gjorde man et nytt forsøk, og alle gode ting var tre:

Det tidlige ledermålet til Djordje Denic kom etter flott samarbeid mellom indreløperne: Mike Jensen spilte fri serberen, som fikk halve banehalvdelen for seg sjøl før han lobbet over Adam Larsen Kwarasey.

- I den situasjonen tenker du ikke så mye. Du må være kald. Jeg så at han var på omtrent 16 meter, og jeg tenkte bare på å lobbe. Og jeg gjorde det! gliste Denic.

Sam Johnson trodde han utlignet umiddelbart, men målet på retur fra André Hansen ble annullert for offside. Issam Jebali skjøt så utenfor fra god posisjon, før Hansen sleit med å få kontroll på et innlegg fra Amin Nouri.

- Guttene har spilt mange kamper de siste ukene, og det er mange kamper som kommer. I perioder var vi litt slurvete, vi var kanskje litt slitne. Men vi holdte nullen, og det er viktig, kommenterte Gersbach.

I 2. omgang hadde RBK bedre kontroll, og semifinalen ble i praksis sikret allerede etter 54 minutter: Vegar Eggen Hedenstad fant en umarkert Alexander Søderlund, som enkelt scoret i andre kamp på rad.

- Vi følte at kampen var nesten ferdigspilt, men du vet aldri: Du kan gi bort en sjanse, og de kan score. Det er fortsatt en mulighet for dem. Derfor hadde det vært mye bedre om vi hadde scoret et tredje mål, for da hadde det vært over, kommenterte Coolen.

Det manglet ikke på sjanser: Enda mer alene enn på 2-0 sendte Søderlund et innlegg rett på keeper. I sluttminuttene reddet Kwarasey også forsøk fra Lundemo og Matthias Viihjalmsson.

- Vi får mange gunstige brudd, skaper sjanser og scorer mål. Vi bruker ikke mer krefter enn det vi må, oppsummerte Tore Reginiussen.

Trekninga av semifinalene skjer fredag.

PS! Anders Konradsen (hæl) var fortsatt skadet i likhet med Nicklas Bendtner (lår), Pål André Helland (legg) og Samuel Adegbenro (ankel).

Kampfakta

ROSENBORG2-0Vålerenga
Djordje Denic 17
Alexander Søderlund 54

Onsdag 26. september 2018 20:00
NM kvartfinale, Lerkendal stadion
6579 tilskuere og vist på NRK1

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Besim Serbecic, Tore Reginiussen, Birger Meling (Alex Gersbach 3) - Mike Jensen, Marius Lundemo, Djordje Denic - Yann-Erik de Lanlay (Jonathan Levi 59), Alexander Søderlund (Matthias Vilhjalmsson 81), Issam Jebali

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Erlend Reitan, Even Hovland og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Vålerenga 2-0» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Vålerenga 2-0» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb