English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Tilnærmet toppet lag i kvartfinalen
Skrevet av Thomas Myren, 25. september 2018, 14:54

Trass i tett kampprogram hviler Rosenborg bare ett tilgjengelig førstevalg mot Vålerenga i norgesmesterskapet.

VS.


Besim Serbecic, Marius Lundemo og Yann-Erik de Lanlay erstatter Even Hovland, Anders Trondsen og Jonathan Levi i morgen.

Endelig friskmeldte de Lanlay har tatt over som førstevalg på høyreving i fraværet til Pål André Helland, men han kunne ikke starte både mot Celtic og Sarpsborg i forrige uke etter nesten sammenhengende fire måneder ute med lyskeskade.

Lundemo har havnet bak i midtbanekøa og er bare vikar mot VIF. Trondsen kan nemlig fortsatt ikke trene normalt etter at han måtte gi seg i sluttminuttene mot Sarpsborg med lyskeplager.

- Han fikk litt mer reaksjon enn vi trodde, så han er ikke klar for denne kampen. Vi får se om han blir klar for kampen på søndag, kommenterer Rini Coolen til rbkweb.no.

- Han trenger de kommende dagene til et spesielt, individuelt program. Forhåpentligvis kan han være med på trening på fredag og lørdag, slik at han blir klar til kampen. Vi vet mer om noen dager.

- Er han plaget med det samme gamle eller noe nytt?

- Det er det samme. Det henger litt sammen med plager i hofta. Det kom på slutten av kampen, så han måtte byttes ut. Forhåpentligvis tok vi ham av tidsnok.

- Nå gir vi ham noen dager til å komme seg. Skal han være klar for kampen på søndag, må han være med resten av laget på fredag og lørdag. Vi tror fortsatt det er mulig.

Anders Konradsen var tilbake på treningsfeltet i dag etter hælskaden mot Celtic. Han sto riktignok over spilløvelsene, men kan være aktuell allerede mot Molde.

- Det handler litt om hvordan han takler den lille smerten. Men det har gått raskt, som forventet. Hvis han fortsetter sånn de neste dagene, så kan også han være tilgjengelig for kampen på søndag. Vi har et lite håp. Men slik som for Trondsen, vet vi mer om noen dager, forteller Coolen.

I midtforsvaret får altså Serbecic sjansen, slik som han gjorde da han scoret i returkampen mot Cork i august.

- Midtstopperne har spilt nesten alle kampene, så det er den ene årsaken. For det andre er Besim en OK spiller. Han trenger spilletid for å holde seg skjerpet og kampklar. Det kan være at vi må bruke ham senere også, og da må han være klar for å spille kamper. Den kombinasjonen gjør at han starter i morgen. Han viste i forrige kamp at han kan gjøre en god jobb, skryter Coolen.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

Mot Sarpsborg la RBK om til klassisk 4-3-3 ved pause og snudde 0-1 til 3-1. Formasjonstreninga i formiddag tyder på at Mike Jensen og Djordje Denic blir indreløpere mot Vålerenga. Så langt har Rosenborg med Coolen som sjef bare startet i den formasjonen i de to kvalifiseringskampene mot Shkendija.

- Det kan bli en mindre forandring. Det er mulig, sier treneren hemmelighetsfullt.

- Det blir litt som e-cupkvalifisering å spille mot Vålerenga både borte og hjemme så kjapt?

- Da vi spilte mot dem i forrige kamp, visste vi at vi skulle møte dem igjen om ti dager. Som jeg sa før den kampen, så er de et lag som ønsker å spille offensiv fotball. Begge lag gjorde det, og publikum fikk se en fantastisk kamp.

- Til slutt var det veldig åpent for begge lag. De kunne ha scoret et vinnermål, men vi var de heldige. Det var en fortjent seier, men det var likevel veldig jevnt.

- Sånn kan det muligens bli i morgen også, men cupkamper er helt annerledes enn seriekamper. Forhåpentligvis blir vi det seirerende laget i morgen, og forhåpentligvis klarer vi det i løpet av ordinær spilletid.

Rosenborg må fortsatt greie seg uten Nicklas Bendtner (lår), Samuel Adegbenro (ankel) og Pål André Helland (legg).

I dag spilte Bendtner fotball for første gang etter strekken i Makedonia. Han og Adegbenro var begge på reservelaget under formasjonstreninga. Helland trente alternativt innendørs.

Dersom Rosenborg går videre, blir motstander i semifinalen trukket fredag klokka 12.

Avspark på Lerkendal er klokka 20. NRK1 sender kampen.

Forventet Rosenborg-lag:
André Hansen

Vegar Hedenstad - Besim Serbecic - Tore Reginiussen - Birger Meling

Mike Jensen - Marius Lundemo - Djordje Denic

Yann-Erik de Lanlay - Alexander Søderlund - Issam Jebali


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Tilnærmet toppet lag i kvartfinalen» i forumet! Diskutér «Tilnærmet toppet lag i kvartfinalen» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb