English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Ingen kan være klar så snart
Skrevet av Thomas Myren, 27. september 2018, 07:58

Allerede etter et par minutter måtte Alex Gersbach erstatte Birger Meling mot Vålerenga.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Jeg skulle til å sette meg på benken. Jeg hadde vært og hentet pledd til alle guttene. Jeg skulle sette meg og ta en kopp te, smiler Gersbach til rbkweb.no.

Så måtte venstrebacken plutselig i aksjon fordi Meling skadet låret.

- Det er vanskelig å komme inn på den måten i det andre minutt. Ingen kan være klar så snart. Men jeg hadde varmet opp OK - heldigvis, forteller Gersbach.

- Denic ga dere en tidlig ledelse.

- Et fantastisk mål! Han har vært bra siden han kom, og det er flott for ham å score et så fint mål.

- Vålerenga var umiddelbart farlige etterpå.

- De er et godt lag. De har noen farlige spillere. Ejuke, som var på høyrevingen, er en ordentlig god spiller. Jeg har sett ham et par ganger, og han er veldig farlig.

- Så jeg måtte være forsiktig. Han kom forbi meg et par ganger, men det er en del av fotballen og det å være venstreback. Jeg måtte bare stå på videre; være tett på ham og prøve å stanse ham.

- Etter den lille perioden hadde dere igjen god kontroll.

- Ja, i midten av kampen hadde vi ganske god kontroll. I perioder av 2. omgang hadde de noen gode angrep, men jeg syns vi forsvarte oss OK. Vi ga ikke vekk for store sjanser. De hadde mange kontringer, men jeg syns vi mestret det OK.

- Da Søderlund ordnet 2-0 ble det litt enklere.

- Han har begynt å score nå, og det er veldig bra for både ham og laget. Det er enklere etter 2-0, men det er en farlig ledelse. De hadde en stor sjanse på 2-0, så det hadde vært bedre å score tre eller fire.

- Dere slapp likevel å bruke så mye krefter på slutten?

- Guttene har spilt mange kamper de siste ukene, og det er mange kamper som kommer. I perioder var vi litt slurvete, vi var kanskje litt slitne. Men vi holdt nullen, og det er viktig. Og vi er i semifinalen i cupen!

- Det aller viktigste var å slippe ekstraomganger?

- Ja, selvfølgelig! Vi hadde ti spillere som har spilt 90 minutter flere ganger i uka i tillegg til meg, som ikke hadde spilt på to-tre måneder. Så ekstraomganger var noe vi ikke ønsket.

- Omfanget av skaden til Meling er uklart. Er du klar hvis du må i aksjon i Molde?

- Naturligvis er jeg klar. Det var uheldig for Birger. Han har spilt så mange kamper, og det er skuffende at han blir skadet på den måten. Han er en god venn, så jeg vil ikke at han skal bli skadet.

- Nå har jeg kanskje sjansen til å spille et par kamper. Jeg er klar tiil helga. Jeg har spilt borte mot Molde før, så det er ikke noe nytt for meg. Det er flott å være tilbake på laget. Jeg får litt mer sjøltillit av å være på banen.

- Dere doblet ledelsen på Brann fra to til fire poeng forrige helg. Hvordan er det å ha såpass fint forsprang?

- Det er sju kamper igjen av serien, så det begynner å dra seg til. Vi må fortsette å vinne. De har vist at de har fortsatt å vinne, så vi må fokusere på oss sjøl, vinne våre kamper og ta poeng.

- Dere vil gjerne vinne både serien og cupen i år?

- Vi vil naturligvis vinne serien, og nå er vi i semifinalen i cupen. Vi er to kamper unna å vinne cupen. Det er noen av oss som opplevde det i 2016 - det var fantastisk! Det samme i 2015, men da var ikke jeg her. Det er mange i garderoben som vil spille cupfinale og vinne den norske cupen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «-  Ingen kan være klar så snart» i forumet! Diskutér «- Ingen kan være klar så snart» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb