English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det ga effekt
Skrevet av Thomas Myren, 26. september 2018, 23:28

Rosenborg lyktes med det taktiske midtbanegrepet mot Vålerenga.

- Det var en fortjent seier og en god kamp. Det var ikke 93 minutter med fotball på høyt nivå, men jeg syns vi kontrollerte det. Vi skapte mange sjanser og ga ikke bort så mange. Vi gjorde det vi måtte gjøre og er videre til neste runde, konstaterer Rini Coolen etter 2-0-triumfen i kvartfinalen.

- Hva er du mest fornøyd med?

- At vi kontrollerte kampen, ikke ga bort mange sjanser og holdte oss kalde i de avgjørende øyeblikkene.

- Vi kunne ha holdt mer på ballen. Noen ganger tar guttene veldig mye risiko på kontringene. Det er greit, men som trener foretrekker man at man har kontroll lenger gjennom å holde på ballen i stedet for å gi den bort når det er unødvendig. Det er noe som vi kan forbedre.

- Etter 2-0-målet var kampen avgjort?

- Ja, vi følte at kampen var nesten ferdigspilt, men du vet aldri: Du kan gi bort en sjanse, og de kan score. Det er fortsatt en mulighet for dem. Derfor hadde det vært mye bedre om vi hadde scoret et tredje mål, for da hadde det vært over.

- Dette var den første kampen til Denic som indreløper.

- Vi vet at han kan spille på alle posisjoner på midtbanen: Som én av to defensive, som offensiv eller som indreløper. Det visste vi før han kom, og det er en fordel for ham.

- Dere får ham foran mål når han spiller indreløper.

- Ja, han var veldig rolig. Det var et godt løp på ei fin kontring. Han var veldig rolig i avslutninga. Så han kan score også.

- Dermed fikk dere full effekt av formasjonsgrepet?

- Ja. Og jeg syns Marius var god i dag. Han samarbeidet med midtstopperne om å blokkere framspill til spissene deres. De har også to defensive midtbanespillere, som er veldig gode. Det var årsaken til at vi valgte å spille med to indreløpere; at vi kunne presse dem litt mer.

- Samtidig kunne vi bruke indreløperne til å angripe. Så lenge at vi spiller med bredde, er det rom for dem å springe i. Det ga effekt i dag.

- Meling måtte ut med lårskade.

- Det var hamstringen. Det var uventet fordi Birger er alltid i topp, topp form. Det skjedde etter bare et par minutter, så det var et overraskende tidspunkt. Vi kan ikke si så mye mer nå. Vi får bare se i morgen.

- Men det blir veldig vanskelig å få ham klar til neste kamp. La oss håpe at det ikke blir en langtidsskade. Jeg tror ikke det.

- Hva syns du om Gersbach sin kamp?

- Det er et eksempel på at spillerne som ikke spiller, må trene slik som de gjør og spille noen kamper for RBK2 av og til, slik at de er klare når vi trenger dem. Sånn er det for både Besim og Alex.

- Alex tok tak, men det var ikke enkelt å komme inn uten oppvarming. Han hadde noen problemer defensivt, men det handlet også om kvalitetene til motstanderen. Offensivt viste han hva han kan med en del innlegg. Jeg syns han kom inn og gjorde det bra, som forventet. Det var ingen overraskelse for oss, fordi han kan spille i den posisjonen.


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det ga effekt» i forumet! Diskutér «- Det ga effekt» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb