English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Ranheim - Rosenborg 1-3
Skrevet av Thomas Myren, 4. august 2018, 19:50

Den første seieren over den nygamle byrivalen på 19 år smakte godt.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det var en nødvendig seier
- Vi styrer midten bra
- Brann driter vi i
Bilder fra Ranheim - Rosenborg


Ikke minst var bortelaget ivrig på å revansjere 1-1 i vår og 3-4-tapet i 2014. Forrige seier var 5-0 i NM i 1999. Det skal naturligvis sies at det har vært få offisielle møter mellom klubbene.

- Det var en nødvendig seier. Det er også min første seier, så det føles godt, smilte Rini Coolen.

Vegar Eggen Hedenstad ble hvilt, mens Pål André Helland skadet hofta mot Celtic. Inn kom Erlend Reitan og Jonathan Levi. Rosenborg fortsatte å spille med snudd midtbane med Mike Jensen i front.

- Vi styrer midten bra. Det passer alle oss på midten å gjøre det sånn. Vi er gode fotballspillere, og jo mer ball vi får, jo oftere får vi vist det fram, kommenterte Anders Trondsen.

Even Hovland kom i fokus til å begynne med: Først headet han en corner lite utenfor. Så ga han ballen bort til Mads Reginiussen, som ble stoppet halvveis inne på banehalvdelen til Rosenborg av en svært offensiv André Hansen!

Jensen kontret så ved å spille til Nicklas Bendtner. Alexander Søderlund fikk ballen ute til venstre og la inn. Fra 15 meter fyrte Jensen av et lavt volleyskudd, som gikk inn ved stolperota.

Så fikk Trondsen ballen fra Birger Meling på rundt 30 meter. Han skjøt i høy bue via fingertuppene til Even Barli og tverrligger og i mål.

- Jeg hadde faktisk ikke tenkt å skyte, men så hører jeg Lundemo på siden av meg roper at jeg skal skyte. Da tenker jeg at jeg får prøve. Jeg fikk et ålreit treff, og ballen sneik seg inn, smilte Trondsen.

Etter at både Søderlund og Bendtner hadde avsluttet for dårlig i gode posisjoner, reduserte plutselig Ranheim: Erik Tønne veggspilte med lillebror Reginiussen, sprang forbi tre motstandere og kippet over Hansen.

- Det er for enkelt. Det må vi bare si. Vi er happy for at det ikke ble avgjørende for poengene, innrømmet Reitan.

Jensen avsluttet omgangen med skudd rett på keeper og deretter nytt forsøk i undersida av tverrligger og ut.

- Vi har mye ball og skaper mye sjanser. Det kunne fort ha vært både 3-0 og 4-0 etter 1. omgang. Det er kjipt at vi ikke setter de sjansene, fordi det blir litt skummelt ved et par anledninger. Vi vet at Ranheim er gode på kontringer, og de får noen av dem, påpekte Trondsen.

Tønne var nemlig nær utligning i 2. omgang, da han sprang fra Hovland og forsøkte en lobb. Heldigvis ble Hansen stående og plukket ballen.

Ellers hadde Rosenborg god kontroll i en sjansefattig 2. omgang. Et knapt kvarter før slutt slo Barli et frispark fra Levi i tverrligger. På returen kriget Marius Lundemo inn sitt første seriemål for RBK i duell med tidligere lagkamerat Magnus Stamnestrø, som debuterte for Ranheim etter overgangen i juli.

- Uheldigvis scoret vi ikke flere mål. Vi skapte mange sjanser. Guttene gjorde det bra, men de må score flere mål for å gjøre det lettere for seg sjøl. Samlet er jeg godt fornøyd med hvordan vi spilte, sjansene vi skapte og at vi vant, oppsummerte Coolen etter sin første seriekamp.

PS! Mikael Johnsen (18) var med i troppen til seriekamp for første gang.

Kampfakta

Ranheim1-3ROSENBORG
Erik Tønne 36Mike Jensen 12
Anders Trondsen 26
Marius Lundemo 77

Lørdag 4. august 2018 18:00
Eliteserien, Extra arena
2919 tilskuere og vist på Eurosport Norge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Erlend Reitan, Even Hovland, Tore Reginiussen, Birger Meling - Marius Lundemo, Mike Jensen, Anders Trondsen (Matthias Vilhjalmsson 79) - Jonathan Levi (Emil Konradsen Ceide 89), Alexander Søderlund (Erik Botheim 67), Nicklas Bendtner

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Besim Serbecic, Alex Gersbach og Mikael Johnsen


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Ranheim - Rosenborg 1-3» i forumet! Diskutér «Ranheim - Rosenborg 1-3» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2020 RBKweb