English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Rosenborg - Ranheim 1-1
Skrevet av Thomas Myren, 5. mai 2018, 19:55

Det første lokaloppgjøret siden 1995 endte i skuffelse.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- På Lerkendal skal vi gå for 2-0 og 3-0
- Det er ikke akkurat første gangen det skjer
- Det var litt nytt for meg
- De får bare juble. Sesongen er lang.
Lårskade for Konradsen
Bilder fra Rosenborg - Ranheim


- Det virker som om vi blir for redde for å slippe inn en kontring i mot. Da blir det til at vi legger oss i stedet. Vi blir litt defensive i hodet. På Lerkendal skal vi gå for 2-0 og 3-0. Vi siger bakpå og slipper Ranheim inn i kampen, konstaterte Anders Trondsen overfor rbkweb.no.

Midtbanespilleren var tilbake fra lyskeskade tidligere i uka, og friskmeldinga gjorde at Rosenborg gikk tilbake til 4-3-3-formasjon etter eksperimenteringa mot Lillestrøm og Strømsgodset. For første gang i år slapp han til sentralt:

- Jeg føler at jeg blir mye involvert. Jeg slår mange fine pasninger og får trykket til litt i duellspillet, kommenterte Trondsen.

RBK innledet kampen bra, men burde ha skapt enda flere sjanser. Nærmest ledelse før pause var Nicklas Bendtner med skudd utenfor og Alexander Søderlund med elendig heading i perfekt posisjon, upresset foran mål.

Etter en halvtime måtte Konradsen ut med skade i venstrelåret. Rosenborg satte innpå Yann-Erik de Lanlay og la overraskende om til 4-2-3-1. Det var en tabbe: Plutselig fikk Ranheim komme til halvsjanser.

- Det ble for store rom i midten. Det handlet like mye om at vi hadde strekk i laget. Vi fikk kontroll på det i andreomgangen. Da så det bra ut, syntes Kåre Ingebrigtsen.

Laget kom nemlig utpå banen igjen i vant formasjon - nå med de Lanlay som indreløper. Rogalendingen innledet med et skudd som skapte problemer for Even Barli etter å ha skiftet retning. Bendtner fulgte opp med brukbar heading, før Birger Meling blåste et skudd over fra godt hold.

Så fikk de Lanlay ballen fra Anders Trondsen på 25 meter. Han snurret bort Eirik Valla Dønnem og passerte Mads Reginiussen før han skjøt via foten til sistnevnte og i fin bue over Barli.

- Jeg spiller på instinkt og prøver å gjøre et eller annet. Det var godt å se at den gikk inn! smilte de Lanlay etter sitt første seriemål siden 2016.

Rosenborg utnyttet altså ikke å ha ledelsen. I stedet fikk Ranheim plutselig ha ballen mye. Etter 78 minutter la Kristoffer Løkberg inn til lillebror Reginiussen, som fikk stå altfor alene ved straffemerket og stange inn utligninga.

- Jeg vet ikke om det er to eller tre Ranheim-spillere som kommer stormende inn, men vi tar dem ikke ut. Vi slipper løpene inn i boksen, og da er det vanskelig å forsvare seg, forklarte Even Hovland.

Dermed ble rekka brutt for midtstopperen, som hadde holdt nullen i sine seks første opptredener for Rosenborg - deriblant fire seriekamper.

- Det er begredelig når vi ikke gjør det bedre. Det er skuffende, syntes sogningen.

På overtid trodde Bendtner at han hadde ordnet seier med kontant skudd, men Søderlund ble dømt offside da han stusset angrepskollegaen gjennom.

Dermed har Brann mulighet til å øke forspranget sitt til sju poeng i morgen.

Kampfakta

ROSENBORG1-1Ranheim
Yann-Erik de Lanlay 55Mads Reginiussen 78

Lørdag 5. mai 2018 18:00
Eliteserien, Lerkendal stadion
21 201 tilskuere og vist på Eurosport Norge

Rosenborg [4-3-3]
André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Mike Jensen, Anders Trondsen (Jacob Rasmussen 78), Anders Konradsen (Yann-Erik de Lanlay 28) - Pål André Helland, Alexander Søderlund, Nicklas Bendtner

Gult kort RBK: ingen

Ubenyttet reserve: Arild Østbø, Erlend Reitan, Besim Serbecic, Jonathan Levi og Erik Botheim


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «Rosenborg - Ranheim 1-1» i forumet! Diskutér «Rosenborg - Ranheim 1-1» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb