English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2019
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
 LERKENDAL360°
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
- Det er en spennende rolle
Skrevet av Thomas Myren, 4. august 2018, 00:44

Mike Jensen har allerede fått smaken på å spille i framskutt midtbaneposisjon.


Foto: Thomas Karlsen, Karlsen Foto

- Det er en spennende rolle, og jeg liker den godt. Jeg skal se om jeg kan gjøre den til min helt egen. Men det er klart at man må bruke tid på det og trene på det, slår Jensen fast overfor rbkweb.no.

Det mest synlige grepet som Rini Coolen hittil har gjort som ny trener, er å snu om på midtbanen. I begge kampene mot Celtic spilte Jensen foran Marius Lundemo og Anders Trondsen, og trolig fortsetter RBK likedan mot Ranheim.

- Det er klart at det blir mye løping, men det går fint. Jeg har ikke følt meg så kjempesliten som jeg har gjort i andre perioder, forteller den danske lagkapteinen.

- Du får også energi av at du hele tiden føler at du er tett på en mann. Du er tettere på ballen. Du får litt flere erobringer, og det får du automatisk mer energi av. Så rent psykisk føles det bedre enn når du springer langt etter og bruker masse krefter. Du er tett på ballinnehaveren, og det er en av de tingene jeg vet at jeg kan. Så det går fint.

- Men du plasserer ikke en spiller i tier-rollen bare fordi han skal jobbe hardt defensivt. Det blir liksom feil. Du må gjøre rollen til en offensiv rolle også.

- Jeg skal hele tiden prøve å utvikle meg og se hvordan jeg kan score mer mål og lage mer assists. Jeg må bruke litt flere krefter på det sjanseskapende spillet.

- Jeg må spille litt flere risikopasninger fordi jeg er lenger fram på banen. Noen ganger er det OK å miste ballen hvis man forsøker å utfordre. Men det tror jeg også kommer automatisk fordi det er klart at det er forskjell på å spille i eliteserien og mot Celtic.

- Kanskje det løsner mot Ranheim?

- Ja, jeg håper det!

- Hvordan blir det å spille seriekamp igjen?

- Det gleder jeg meg til. Det er også en fin kamp å starte med. Det blir mange trøndere på tribunen, og vi håper på en god fotballkamp mot et spillende Ranheim-lag. Vi har selvfølgelig tro på at vi kan slå tilbake og komme i gang med å vinne fotballkamper.

- Har dere også litt revansjelyst etter hjemmekampen mot Ranheim i mai?

- Ja, også det. Men samtidig må vi ha respekt for Ranheim: De er gode, de er spesielt gode hjemme på kunstgresset. Vi vet at det alltid er vanskelig å spille på kunstgress.

- Jeg syns Ranheim er et fint lag å spille mot og et fint å følge. Fordi det er litt annerledes. De kler eliteserien veldig godt. Men jeg har selvfølgelig tro på at vi har kvaliteter til å slå dem.

- Det er likevel fint at Ranheim har lagt nytt kunstgress til kampen?

- Det er jo det. Den tidligere banen var jo veldig hard. Men jeg skulle gjerne sett at de hadde bygd om til naturgress! Uavhengig av gress eller kunstgress drar vi til Ranheim for å vinne kampen. Så enkelt må det sies.

- Dere er to poeng bak Bann og vil gjerne ta dem igjen fortest mulig?

- Det er klart at vi gjerne vil opp og ligge der vi føler vi hører hjemme. Vi starter i morgen med tre poeng!


Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon | Diskutér «- Det er en spennende rolle» i forumet! Diskutér «- Det er en spennende rolle» i forumet!

nyheter 
forum 

ANNONSE
SITATET
 © 1999-2019 RBKweb